Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+ - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-04 11:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Samsung'un satış rekorları kıran telefonu Galaxy S8+, satışa çıkışından 5 ay geçmesine rağmen hala çok güçlü bir telefon. Güney Koreli üretici, sonsuz ekran özelliğini Galaxy S8 serisi ile beraber tanıttı. Üst ve alt kısmında çok az çerçevelere sahip olan telefonun aynı zamanda çift edge (kavis) ekran özelliği ile birlikte geldi. S8+'ın bu kadar popüler olmasının sebebi hiç kuşkusuz 6.2 inçlik şu anda piyasadaki en iyi ekran olan Super Amoled ekran ile birlikte gelmesi.

Xiaomi, geçen sene Mi Mix modeli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şirket, Mi Mix 2 modeli ile birlikte çerçevesiz ekran tasarımına geçiş yaparak Samsung'a meydan okudu. Xiaomi, ince çerçevelere sahip ve telefonu günlük kullanım için daha el verişli hale getirebilmek için telefonun dış görünüşünü değiştirdi. Mi Mix 2'nin şu anda piyasadaki en iyi telefonlardan birinin yanında, yani S8+'ın yanında nasıl duruyor bir bakalım.

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Hem Mi Mix 2 hem de Galaxy S8+, Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi ile birinci sınıf donanıma ve oldukça yüksek bellek ve depolama kapasitesine sahiptir. Mi Mix 2, 6GB RAM ile birlikte geliyor. Galaxy S8+ ise sadece 4GB RAM'a sahip.

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S8+, microSD yuvası sayesinde depolama alanı konusunda rakiplerinden bir adım önde olmayı başarıyor. Ancak her iki telefon da standart olarak 64GB dahili belleğe sahip. Yazılım tarafına bakacak olursak da her iki telefon da Android'in Nougat versiyonu ile birlikte çalışıyor, Ama Mi Mix 2'de yeni 7.1.1 versiyonu bulunurken Samsung Galaxy S8+ hala Nougat'ın 7.0 versiyonunda.

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Mi Mix 2 Hangi Konularda Lider?

Az çerçeveli bir telefon arıyorsanız Galaxy S8 +, Galaxy Note 8 , LG G6 , V30 ve Essential Phone'da dahil olmak üzere çok sayıda seçeneğiniz mevcut ancak Xiaomi'nin yeni telefonu bu saydığımız telefonlardan daha farklı. Geçen yılın Mi Mix modeli kesinlikle ince çerçeveli bir telefon değildi, ama bu Mi Mix 2 için geçerli değil. Xiaomi bu sefer yeni cihazında tasarım estetiğine öncelik vererek 5.9 inç seviyesinde neredeyse hiç çerçeversi olmayan bir cihaz sunuyor.

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Şirket, Mi Mix 2 ile birlikte ön kameranın yerini değiştirerek telefonun altına koyuyor. Ve bu da telefonun ultra ince çerçeveleri var demek oluyor. Bu da videoları izlerken veya metin okurken son derece etkileyici bir deneyim yaşatıyor. Mi Mix 2 ile birlikte içerik her zaman ön planda oluyor ve kendinizi adeta telefonun içinde gibi hissediyorsunuz.

Galaxy S8 +, Note 8 ve LG'nin sundukları ürünler Batı pazarlarında daha yaygın olsa da, daha radikal bir tasarım diline sahip bir cihaz arıyorsanız Mi Mix 2 sizin için ideal bir telefon.

Yuvarlak köşeler ve kıvrımlı kenarlar, telefonun tutulmasını ve kullanılmasını kolaylaştırıyor ve seramik olan arka kapak, cam destekli tasarımlardan çok daha iyi. Üstelik ekranın kenarlarında Galaxy S8 + 'e benzeyen oval bir kesintisi de var.

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Galaxy S8+ Hangi Konularda Lider?

Samsung, Galaxy S8+ modelinde piyasadaki en iyi ekran olan Süper Amoled panellerini kullanarak bir telefonda bulabileceğiniz en iyi ekrana sahip. S8+'da QUAD HD ekran paneli 2960 x 1440 çözünürlüğe sahip ve bu oldukça şaşırtıcı, zira Netflix gibi film, dizi uygulamalarında video izlerken HDR modu ile birlikte gayet dolgun renkler,derin siyahlar ve olağanüstü parlaklık seviyelere sahip olursunuz.

S8+, günümüzdeki en çok özelliğe sahip telefonlarından birisi konumunda bulunuyor. IP68 sertifikalı toz ve suya karşı dayanıklılığı, kablosuz şarj özelliği, geleneksel kulaklık girişi (yeni cihazlarda ne yazık ki göremiyoruz) gibi özelliklere sahip. Ayrıca mobil ödeme işlemlerinizi inanılmaz kolaylaştıran Samsung Pay bile var. S8+ yazılım tarafında ise çok başarılı.

S8+'ın üstün olduğu bir başka alan da hiç kuşkusuz kamera performansıdır. Arkada bulunan 12MP çözünürlüğündeki kamerası mükemmel bir fotoğraf çekme özelliğine sahip ve Samsung'un amiral gemisinden beklediğimiz gibi seçimimize sunulmuş bir çok çekim modu ve efekt'e sahip.

S8+ ile çekilen fotoğraflarda daha doygun renk kalitesi ile birlikte düşük ışıklı ortamlarda daha kaliteli fotoğraflar çekme yeteneğine sahip.

Hangisinin Kamera Performansı Daha İyi?

Buna siz karar verin. Sol tarafta Mi Mix 2, sağ tarafta ise Galaxy S8+ ile çekilen fotoğrafları görebilirsiniz.

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+Xiaomi Mi Mix 2 vs. Samsung Galaxy S8+

Hangisini satın almalısınız?

Mi Mix 2, seramik gövdesi ile heyecan verici bir tasarım sunuyor ve günlük kullanımda size daha iyi bir kullanım sunuyor. Ayrıca Mi Mix 2 'nin en büyük özelliği 42 LTE bandına sahip olmasıdır.

Galaxy S8+, olağanüstü bir ekran kalitesine ve bir o kadar da iyi bir kameraya sahip. S8+ yazılım tarafında bir adım önde olmayı başarıyor, MIUI 9 bir sürü özelleştirme seçeneklerine sahip ama istikrarlı çalışan bir uluslararası ROM görmemiz biraz zaman alabilir.

Mi Mix 2, 30 dan farklı ülkede satışa çıkıyor. Galaxy S8+ bir çok ülkede 1.000$ karşılığında satılırken Mi Mix 2, 500 $ ile 600 $ fiyat aralığında satışa çıkması bekleniyor. Ama satış sonrası hizmete bakacak olursak Samsung'un dünyanın neredeyse her yerinde servisi bulunurken Xiaomi'nin garanti hizmeti Samsung'a göre oldukça düşük seviyelerde.





PAYLAŞ