Xiaomi Mi A3 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi A3 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-18 12:36:58
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Xiaomi son dönemlerde adından sıklıkla bahsettiren teknoloji firmaları arasında yer alıyor. Akıllı telefon pazarında atağa geçmiş olan markanın cihazları ise kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmeye başladı. Geçtiğimiz sene Android One ekosistemine sahip Mi A2 ve Mi A2 Lite ile ön plana çıkmayı başaran şirket bugün İspanya’da gerçekleştirmiş olduğu etkinlikte yeni cihazı olan Mi A3’ü tanıttı.  

Xiaomi pazara yeni sunmayı planladığı Mi A3 ile, Mi A2’nin gerisinde kalacak gibi duruyor. Donanımsal özellikler bakımından bir önceki cihaza çok benzeyen modelde tasarım özellikleri daha zayıf kalmış. Xioami, Mi A3 modelinde, su damlası çentik tasarıma sahip 6.088 IPS LCD yerine AMOLED panel kullanmayı tercih etmiş. Buda Mi A3’ün ekran çözünürlüğü için kullanıcılara kötü haber demek. Mi A2 serisinin ekran FHD+ çözünürlüğe sahipken, Mi A3 HD+ çözünürlüğe sahip. Buda yüzde 80.3 ekran kasa oranına sahip olan yeni mobil cihazın 19.5.9 ekran oranı kullanması anlamına geliyor.  

Xiaomi Satış Rekoruna Özel Hediye DağıtıyorXiaomi Satış Rekoruna Özel Hediye Dağıtıyor

Xiaomi Mi A3 özellikleri neler? 

Mi A3 cihazında güvenlik önlemi olarak parmak izi okuyucusu ise AMOLED panelin alt kısmında bulunuyor. Xiaomi cihazın ekranında ise Gorilla Glass 5 teknolojisini kullanmayı seçmiş. Adreno 620 grafik birimini kullanan Xiaomi Mi A3 gücünü Snapdragon 655 işlemciden alacak. Sekiz çekirdekten oluşan işlemcisiyle kullanıcısına ortalama bir performans sunacak olan Mi A3, 4 GB RAM kapasitesine ve 64 GB ile 129 GB dahili depolama seçeneklerine sahip. 

Xiaomi Mi CC9 ve Düşük Bütçeli Mi CC9e Geliyor 

Kamera olarak gelişmiş teknolojinin gerisinde kalmamayı tercih eden şirket Mi A3’te üç arka kameradan yararlanıyor. Cihazın ana kamerası 48 Megapiksel çözünürlüğe sahip olmakla birlikte, f/1.8 diyaframa sahip. Buda kullanıcıların sadece ana kamera sayesinde 4K çözünürlüğe sahip videoları 30 kare hızında çekebilmesini sağlayacak bir özellik. Cihazın ultra geniş açıya sahip olan ikinci kamerası ise 8 Megapiksel çözünürlükle f/2.2 diyaframa sahip. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunacak olan Mi A3’ün ultra geniş açıda diğer rakipleriyle kıyaslandığında aynı performansı koruyabilmesi zor gibi görünüyor. Ancak Mi A3 bu durumu arka planı bulanıklaştırmayı sağlayan 2 Megapiksel çözünürlüğe sahip f/2.4 telefoto lensle dengelemeyi başarmış. Ön kamerada da kullanıcılarına iyi bir fotoğraf kalitesi sunacak olan Mi A3’ün ön kamerası 32 Megapiksel çözünürlükle birlikte f/2.0 diyaframa sahip. Full FHD video çekimine sahip olan ön kamera 30 kare videolar çekebiliyor. 

Xiaomi yeni Black Shark telefonunu duyurdu

Mi A3’te USB Tybe-C girişi tercih eden Xiaomi kullanıcılarına sunduğu yüksek batarya kapasitesini de 4030 mAH’lık bataryasıyla muhafaza etmiş. Cihazın artı özelliklerinden biri ise, güçlü batarya kapasitenin yanı sıra 18W’lık hızlı şarj teknolojisi. Bağlantı olarak Bluetooth 5.0 desteğine sahip olan Xiaomi Mi A3 Andorid One kapmasında, Android Pie 9.0 arayüzüne sahip. 

Xiaomi Mi A3 64 GB dahili depolama desteğine sahip olan cihazın fiyatı ise 249 Euro, 128 GB dahili depolama desteğine sahip olan modelin fiyatı ise 179 Euro olarak belirlendi. 

 


Xiaomi, Mimojiler ile Apple'a Memoji'ye rakip olduXiaomi, Mimojiler ile Apple'a Memoji'ye rakip oldu
Xiaomi kamera lens patenti sızdırıldıXiaomi kamera lens patenti sızdırıldı

PAYLAŞ