Xiaomi Mi A2 Lite artık güncelleme almayacak - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi A2 Lite artık güncelleme almayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Eski modellerinin fişini çekme kararı alan Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, Android One programı kapsamında tanıtmış olduğu Mi A2 Lite için yolun sonuna gelindiğini açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre en son Şubat ayında güncelleme alan Mi A2 Lite yeni güncellemeleri alamayacak.

Akıllı telefon piyasasına uygun fiyatlı modellerle giriş yapan Xiaomi, bu kapsamda tanıttığı Mi A2 Lite modelinin fişini çekme kararı aldı. Çin merkezli teknoloji devi bu sene itibariyle cihazdan desteğini çekiyor.

Xiaomi Mi 11 Ultra su altında açılış yaptıXiaomi Mi 11 Ultra su altında açılış yaptı

Android One programı kapsamında 2018 senesinin Temmuz ayında kullanıcıların karşısına çılan Mi A2 Lite şirketin MIUI arayüzüne sahip olmayan saf Android sürümüyle piyasaya sürülen modellerden biriydi. İlk etapta Android 8.1 Oreo sürümüyle satışa çıkan cihaz şuanda Android 10 sürümünü destekliyor. En son Şubat ayında güncelleme alan cihaz için şirket çeşitli güvenlik yamaları yayımlamıştı. Bu modelle ilgili yeni bir açıklama yapan Xiaomi ise Mi A2 Lite’ın artık güncellemelerden mahrum olacağını duyurdu.

Xiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli oldu

Bildiğiniz gibi Android One kapsamında satışa sunulan cihazların iki büyük Android güncellemesini ve en az üç yıl güvenlik güncellemeleri alması gerekmekte. Buna göre Xiaomi’nin de cihaz için Haziran ayına kadar güvenlik güncellemesi yayımlamaya devam etmesi gerekiyordu. Ancak şirketin yapmış olduğu açıklama Xiaomi’nin cihaz desteğini beklenenden daha erken sonlandırdığını gösteriyor. Cihaz için artık güncelleme yayımlamayacağını açıklayan şirket desteğini neden erken sonlandırdığına dair hiçbir açıklama yapmadı.

Mi A2 Lite özellikleri

  • İşlemci: Snapdragon 625
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 64GB
  • Ekran: 5.84 inç Full HD+
  • Arka Kamera: 12MP Sony IMX486 sensör + 5MP Samsung S5K5E8 sensör
  • Ön Kamera: 5MP
  • Batarya: 4000mAh
  • İşletim Sistemi: Android One
  • Bağlantı: 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS

 


Xiaomi Mi 11'in DxOMark sonucu hayal kırıklığı yarattıXiaomi Mi 11'in DxOMark sonucu hayal kırıklığı yarattı
Xiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çektiXiaomi'nin bağımsız firması POCO, Xiaomi'ye rest çekti

PAYLAŞ