Xiaomi Mi 9 teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 9 teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 22:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon dünyasına yön veren isimlerden birisi olan Xiaomi’nin, yeni telefonu Mi 9’un özellikleri görüldü.

Çin menşeli başarılı akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, 2019’a kaldığı yerden devam etmeye başladı. 2018 yılını Xiaomi açısından değerlendirirsek, şirketin başarılı bir yıl geçirdiğini söylemek mümkün. Ülkemizde de ilgi gören Xiaomi, geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye’de de resmi satış mağazasını açmıştı. Bu yıl da Xiaomi’nin başarılara imza atması ve rekabetin ortasında olması bekleniyor. Şirketin en son çıkardığı akıllı telefon modellerinden birisi, Xiami Mi 8 modeli olmuştu. Xiami Mi 8 artık yerini yeni seriye bırakmaya hazırlanıyor. Başarılı şirketin, son akıllı telefonu Xiaomi Mi 9’a dair birçok bilgi gün yüzüne çıktı.

Xiaomi Mi Play ve Honor Play karşılaştırması

Xiami Mi 9, 3 arka kameraya sahip olacak

Çinli firmalar arasında en iyi teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi’nin, bu yıl Xiaomi Mi 9’u piyasaya sürmesi bekleniyor. Henüz hakkında pek fazla bir şey bilinmeyen ve tanıtılmayan Xiaomi Mi 9’a dair bazı bilgiler elde edildi. Bu bilgiler doğrultusunda cihazın teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı. Sızdırılan özelliklere bakılırsa Mi 9 6.4 inç Süper AMOLED ekranla gelecek. Bununla birlikte ekran özelliklerine Full HD+ çözünürlük ve 19.5:9 görüntü formatı eşlik edecek. Cihaza gücünü X24 LTE modem içeren Snapdragon 855 yonga seti verecek. Bu da cihazın X50 LTE modeme sahip olmaması ve 5G bağlantısını desteklemeyeceğini gösteriyor.

32W hızlı şarjı destekleyen 3.500 mAh pil kapasiteli Mi 9, arkasında üçlü kamera sistemi bulunduracak. Cihazın kablosuz şarjı desteklemeyeceği söyleniyor. Ana sensör 48 mp olacak. Ön tarafta da 24 mp’lik bir özçekim kamerası yer alacak. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ve microSD kart desteği ile ile gelecek olan cihazın sızdırılan fiyatından söz etmek gerekirse,  2 bin 999 yuan (436$) fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Bir aksilik olmaması halinde, Mi 9’un Mart ayında resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Eğer sızıntılar doğru ise Xiaomi Mi 9 Mart ayında satışa da sunulabilir.





PAYLAŞ