Xiaomi Mi 9 Lite özellikleri - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 9 Lite özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 10:04:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonu üretimi konusunda son dönemlerin parlayan isimlerinden biri olarak adından söz ettiren Xiaomi, her geçen gün farklı ürünleri ile sektörde yer alıyor. İlk olarak Şubat ayı itibariyle karşımıza çıkan Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 9 ile raflarda yerini alan Mi 9 serisi, şu an için 7 modele sahiptir. Mi 9 serisini genişletmeye kararlı olan Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, Mi 9 Lite modeli ile piyasaya girmeye hazırlanıyor. 

Xiaomi Mi 9 Lite adlı akıllı cihazın, Temmuz ayının ilk günlerinde tanıtan Xiaomi, Mi CC9 ile aynı özelliklere sahip olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Hatta şöyle ki, her iki cihazın özelliklerinin de birebir aynı olması söz konusu bu cep telefonun Avrupa pazarında Mi 9 Lite şeklinde adlandırılacağını da gösteriyor. 

Xiaomi Mi 9 Lite için tahminler doğru çıktıXiaomi Mi 9 Lite için tahminler doğru çıktı

Xiaomi Mi 9 Lite'ın özellikleri

Gerek tasarımı gerek özellikleri ile kullanıcılar tarafından beğeni toplayan Xiaomi Mi 9 Lite ile yeni ürün Xiaomi Mi CC9 özellikleri itibariyle neredeyse aynı olan cihazlardır. 16 Eylül tarihinde İspanya'da tanıtımı gerçekleşecek olan bu akıllı cep telefonun afişinde 32 Megapiksel çözünürlüğe sahip ön kameradan ve 48 Megapiksel çözünürlük özelliğine sahip olan arka kameradan söz ediliyor. Cihazın ön kamerası f/2.0 arka kamera ise f/1.8 diyaframa sahip olacak. Kamera özelliği ile kullanıcıların beklentisini karşılayan Xiaomi Mi 9 Lite, söz etmiş olduğumuz arka kameraya ilave olarak 8 Megapiksel çözünürlüğündeki geniş açılı kamera ve 2 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik algılama sensörüne de sahip olacak.

Cihaz 6.39 inç büyüklüğünde olup Super AMOLED ekranı sayesinde kullanım esnasında profesyonel bir sistem sunuyor. Cihazın ekranı 1080×2340 piksel çözünürlük sunan ve bunun yanı sıra aynı zamanda parmak izi okuma sensörüne de sahip olan söz konusu bu akıllı cihaz, Snapdragon 710 işlemci sisteminden gücünü alıyor. Bildiğiniz üzere akıllı cep telefonu dünyası oldukça genişlemiş olup üretici şirketler rakiplerinden daha önde olmak olmak adına ürettikleri akıllı cihazları geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Xiaomi'de rakiplerinin gerisinde kalmamak adına her bir akıllı cihaz üzerinde titizlikle çalışarak beklentileri karşılamaya devam ediyor. 

10 nm fabrikasyon süreci sonunda tamamlanan  Xiaomi Mi 9 Lite 2.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 710, X15 LTE modeme ve Adreno 616 GPU özellikleri ile beraber karşımıza çıkıyor. Gerek tasarım olarak gerek sunduğu özellikler ile beraber kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan Xiaomi Mi 9 Lite 18W'lık hızlı şarj desteği ile beraber geliyor. Cihazın batarya tarafında ise 4030 mAh gücünde bir batarya ile karşılaşıyoruz. Mevcut özellikleri ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Xiaomi Mi 9 Lite, 179 gram ağırlığa ve 8.67 mm kalınlığa sahiptir. Bahsettiğimiz üzere Mi CC9 ile aynı özelliklere sahip olan Xiaomi Mi 9 Lite'da Mi CC9'da yer alan 6 GB ve 8 GB RAM seçeneklerinin aksine bir değişiklik olup olmayacağı henüz bilinen bir durum değildir. Söz konusu cihazın fiyatı ise henüz bilinen bir durum değildir. 

 



PAYLAŞ