Xiaomi Mi 9 Lite fiyatı açıklandı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 9 Lite fiyatı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-17 15:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uygun fiyat performansıyla son bir senede büyük bir çıkış yakalayan Xiaomi, Mi 9 ailesiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Mi 9’un tanıtımını gerçekleştiren Xiaomi’nin önümüzdeki haftalarda merakla beklenen Xiaomi Mi 9 Pro’yu tanıtması bekleniyordu. Bundan öncesinde kullanıcılarının karşısına bir sürprizle çıkan şirket, dün Xiaomi Mi 9 Lite’ı tanıttı.

İspanya’da düzenlenen etkinlikte Mi 9 Lite’ı tanıtan Xiaomi’nin Mi 9 ailesinde benzer tasarımlar kullandığı da dikkatlerden kaçmadı. Modelleri birbirinden ayıran birkaç özellik olsa da, Mi 9  ailesiyle her akıllı telefon kullanışına ulaşmayı başaran Xiaomi’nin bu sene akıllı telefon satışlarını ciddi bir oranda arttırması bekleniyor.

Xiaomi Mi 9T ve Xiaomi Mi 9T Pro karşılaştırması!Xiaomi Mi 9T ve Xiaomi Mi 9T Pro karşılaştırması!

Xiaomi Mi 9 Lite özellikleri

Ailenin 6. Telefonu olan Mi 9 Lite, 6.39 inçlik bir ekranla geliyor. Super AMOLED ekran teknolojiyle geliştirilen ve Full HD+ ekran çözünürlüğüne sahip olan cihaz kullanıcıların hem günlük kullanımda videolar izlerken, hem de oyun oynarken yüksek grafik kalitesi sunacak. Gücünü Qualcomm’un Snapdragın 710 işlemci yongasından alan Xiaomi Mi 9 Lite, 4 ve 6 GB RAM olmak üzere iki farklı donanım gücüne sahip. 4 GB RAM desteğine sahip olan model 64 GB dahili hafızaya ve 6 GB RAM desteği olan modelde 128 GB dahili depolama kapasitesine sahip.

Xiaomi Mi 9 Lite için tahminler doğru çıktı

Mi 9 Lite ailesinin her iki modelinin de arttırılabilir hafıza olması kullanıcılar açısından büyük bir rahatlık. Bu nedenle Mi 9 Lite’ın versiyonları arasında seçim yaparken günlük kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmanız gerecek. Örneğin az oyun oynuyor ve telefondan pek bir işlem yapmıyorsanız 4GB RAM desteğine sahip olan model sizin için oldukça yeterli. Ama ben tam bir oyun bağımsızlısıyım diyenlerdenseniz ve yüksek GB’lı oyunlar oynuyorsanız bu durumda 6 GB’lık RAM desteğine sahip olan modeli seçmeniz daha doğru olacaktır.

Cihazın sahip olduğu en gelişmiş özelliklerden biri kuşkusuz ki yüksek grafik kalitesi ve hızı. 2.2 GHz hıza kadar kullanıcısına sıkıntı yaşatmadan yüksek Snapdragon 710 işlemci, aynı zamanda Kryo 360’a göre Andreno 616 grafik birimine sahip olmasıyla grafik açısından çok daha başarılı bir işlemci türü. Xiaomi’nin bu işlemciyi yüksek RAM desteğiyle desteklemesi de cihazın daha yüksek bir performansa yükselmesini sağlıyor.

Xiaomi Mi 9 Konsept Tasarım ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Kamera özellikleri açısından da yine beklentilerin üzerine çıkmayı başaran Xiaomi Mi 9 Lite, Sony’nin yeni geliştirmiş olduğu IMX586 sensörünü kullanıyor. 48 Megapiksel çözünürlüğündeki ana kamerasıyla yüksek kalitede fotoğraflar sunan Mi 9 Lite, 8 Megapiksel’lik ultra geniş açılı sensör ve 2 Megapiksel’lik derinlik sensörüyle iyice güçlendirilmiş. Ön kısmında ise kullanıcıları 32 Megapiksel yapay zeka destekli selfie kamerasıyla karşılayan cihaz, tasarım açısından da göz dolduruyor.

Xiaomi Mi 9 Lite fiyatı

Xiaomi’den heyecan verici kablosuz şarj açıklaması

Ekran tasarımda damla çentiğinden vazgeçmeyen Xiaomi, Mi 9 Lite’ın arka kasasında renk geçişlerinden yararlanmış. Bu ince dokunuşun Mi 9 Lite’ı ailenin diğer üyelerinden tasarım açısından ayırdığını ve gayet zarif bir görünüm sunduğunu söyleyebiliriz.

Yüksek batarya kapasitesiyle uzun süreli kullanımda da iddialı olan Xiaomi Mi 9  Lite, 4030 mAh’lık batarya desteğine sahip. 18 W’luk hızlı şarj desteğiyle de kullanıcılarının kullanımını kolaylaştıran Mi 9 Lite, Anroid 9 Pie temelli. Üç farklı renk seçeneğiyle pazara giriş yapacak olan Mi 9 Lite için belirlenen rakam ise 350 dolar. Tabi bu ücrete henüz vergilerin dahil olmadığının altını çizmekte de fayda var. Global pazara yeni giriş yapacak olan Xiaomi Mi 9 Lite’ın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceği de bilinmiyor. Mi 9 Lite hakkında gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Xiaomi Mi Mix 4 108 MP kamera ile geliyorXiaomi Mi Mix 4 108 MP kamera ile geliyor
PTT ve Xiaomi iş birliğine imza attıPTT ve Xiaomi iş birliğine imza attı

PAYLAŞ