Xiaomi Mi 8 SE İçin Android Q Müjdesi - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 8 SE İçin Android Q Müjdesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 13:23:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli telefon üreticisi Xiaomi’nin son olarak sunmuş olduğu Mi 8 ve Mi 8 Explorer Edition serisi ile beraber tanıtmış olduğu Mi 8 SE için önemli bir gelişme yaşandı. Çinli marka Xiaomi’nin özellikle güçlü teknik detayları ile dikkat çeken Mi 8 serisi ülkemizde de büyük ilgi gören modeller arasında yer alıyor. Bu serinin uygun fiyatlı versiyonu olan Xiaomi Mi 8 SE ise uygun etiketine karşılık sunmuş olduğu orta segment iddalı özellikleriyle başarılı bir cihaz oluyor. Bu modelin kutu içerisinden Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile çıktığı bilinirken, modele Android 9.0 Pie güncellemesinin gelmesi bekleniyordu. Bu yeni güncelleme üzerinde çalışmalar henüz sürerken modele dair yaşanan yeni gelişme ise ana başka bir sürüm olan Android Q için de cihazın test edildiği ortaya çıktı.

Xiaomi Mi 8 SE, Android Q Güncellemesi

HTC'den Android Q Çalışmaları BaşladıHTC'den Android Q Çalışmaları Başladı

Geekbench üzerinde ortaya çıkan detaylara göre modelin Android Q ile beraber gözüktüğü ortaya çıkıyor. Yaşanan bu sızıntı sonrasında 2019’un ortalarında tanıtılması beklenilen ana sürüm Android Q güncellemesinin Mi 8 SE serisine de ulaşması bekleniyor. Diğer yandan Android Q henüz ortadan yokken testlerin başlaması şirketin güncellemeyi en erken şekilde kullanıcılarına vereceğini gösteriyor. Diğer yandan bu modeli Android Q beta versiyonu için resmi testlere katılması da bekleniyor. Xiaomi Mi 8 SE modelinin sunmuş olduğu özellikleri hatırlayacak olursak 5.88 inç ekran büyüklüğüne sahip olan model 2280 x 1080 piksel AMOLED bir ekran paneli kullanılıyor.

Mi 8 SE cihazı işlemci gücü tarafında Snapdragon 710 modelini kullanırken cihaz 4 GB ve 6 GB RAM seçeneklerine sahip durumda. Ayrıca 64 ve 128 GB dahili depolama seçeneklerinin de bulunduğunu belirtelim. Model arka yüzeyinde 12 ve 5 megapiksellik çift bir kamera bulundururken, ön yüzeyde ise 20 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Yapay zeka desteğine de sahip olan bu cihazda 3120 mAh’lik bir batarya ve QuickCharge 4+ hızlı şarj desteğini bulunuyor. Bakalım Xiaomi Mi 8 SE modeline 2019’un ilk çeyreği ile beraber Android Q sunulacak mı göreceğiz.


Android Q Aynı Anda 2 Uygulamayı ÇalıştırabilecekAndroid Q Aynı Anda 2 Uygulamayı Çalıştırabilecek
Android Q Yayınlanmadan Test EdebileceksinizAndroid Q Yayınlanmadan Test Edebileceksiniz
Bu Xiaomi Modellere Artık Destek VerilmeyecekBu Xiaomi Modellere Artık Destek Verilmeyecek

PAYLAŞ