Xiaomi Mi 8 Görüntülendi! - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 8 Görüntülendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-28 14:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Xiaomi'nin normalde Mi 7'yi tanıtması beklenirken şirketin 8.yılı şerefine Mi 8 ismiyle tanıtılacak telefonu gelişmiş donanıma sahip olması bekleniyor.

Mi 8'in Özellikleri

En güçlü Qualcomm yongası olan Snapdragon 845'ten güç alan Mi 8, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile satışa sunulacak. Depolama kısmında 256 GB seçeneğinin yer alması da bekleniyor. Cihazın bataryası oldukça dayanıklı olacak ve 3170 mAh kapasiteli bir pile sahip olacak. Cihazda yer alan bu dikkat çekici özelliklerin yanı sıra iPhone X modelinde görülen ve kullanıcıların oldukça sevdiği 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisi yer alacak. Xiaomi tarafında isim değişikliğine gidilerek Face ID olarak bilinen özellik, 3D Structured Light Camera olacak.

Çin sosyal ağ sitesi Weibo'da paylaşılan bir gönderide fark edildi. Görüntüde telefonun üzerindeki parmak izi ikonuna dokunulduğunda açıldığı görülüyor. Ekranda sensör yüzünden oluşan bir lekede gözükmüyor.  Böyle bir teknolojinin son derece uygulanabilir olduğunu biliyoruz fakat maliyet açısından biraz sıkıntılı bir durumda. Yüz tanıma teknolojisinin daha ideal olması ekran içi parmak izi okuyucularını gölgede bırakıyor. Ayrıca Mi 8'in arka tarafında bulunan parmak izi okuyucuları da gayet verimli çalışıyor. Bu ayrıntıyı fark eden ise SlashLeaks olarak biliniyor. Tahminlere göre bu teknoloji ile Mi 8 piyasaya sürülecek. Şirket henüz resmi bir açıklama yapmasa da sızıntılar gelmeye devam ediyor.

 

Android tarafında en iyi yüz tanıma teknolojisi olacağı tahmin edilen bu özellik Xiaomi ile kullanıcılara sunulacak. Bu özelliklerin yanında parmak izi okuyucusu da yer alacak fakat ekrana entegre olacak. Xiaomi 31 Mayıs tarihinde Çin'de tanıtılmaya başlanacak.

 





PAYLAŞ