Xiaomi Mi 11T özellikleri beli oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 11T özellikleri beli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yeni akıllı cep telefon serisi olarak adından söz ettiren Xiaomi Mi 11T'nin ne zaman tanıtılacağına dair sorular gündemde yer alırken, sızıntılar da hızla devam ediyor. 

Amiral gemisi cihazlarda olduğu gibi üst düzey özellikleri uygun fiyat etiketleri ile tüketiciye sunma hedefi T serisini çıkan Xiaomi, geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Mi 10T ve Mi 10T pro modelleri ile kullanıcıların karşısına çıktı. Qualcomm Snapdragon 865 işlemci sisteminden güç alan akıllı cihazların benzeri yakın zamanda geliyor. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, Mi 11T için çalışmalara başladı. Birkaç ay öncesinde ise FCC sertifikalarında ortaya çıkan 2107113SG model numaralı akıllı telefonun Snapdragon 888 yonga setine sahip olduğu dile getirildi. Konuyla ilgili olarak yeni yapılan sızıntılara  göre, Xiaomi Mi 11T ve Mi 11T Pro olmak üzere toplamda iki farklı model oluşabileceği iddiası ortaya atıldı. Cihaz yüksek yenileme hızına sahip ekran, performans ve kamera odaklı özellikler üzerine kurulacak. 

Xiaomi Mi Pad 5 serisinin iPad'i geride bırakacak özellikleriXiaomi Mi Pad 5 serisinin iPad'i geride bırakacak özellikleri

Xiaomi Mi 11T, Sony sensörlerle desteklenecek

Xiaomi tarafından aktarılan raporlara göre, küresel pazar içerisinde satışa sunulacak olan Mi 11T modeli şu an için Amver kod adıyla anılıyor. 120Hz   yenileme hızına sahip olan bu cihaz 20:9 oranındaki ekranı ile kutusundan çıkacağı dile getirilen akıllı telefonda, önceki iddialara karşılık MediaTek işlemci ter alıyor. Mİ 11T'de üçlü kamera dizilimi vardır. Bunlar 64 Megapiksel OmniVision OV64B ana kamera + Sony IMX355 geniş açılı lens ve 3x yakınlaştırma fonksiyonuna sahip olan bir telemakro sensöre şeklindedir. 

Aynı cihazın farklı bir versiyonu ise Redmi K40 Ultra ismiyle Çin’de satışa çıkacak. Kod adı Agate olan  akıllı cep telefonun orijinal modeline benzer bir şekilde 120Hz yenileme hızı sunan 20:9 en boy oranına sahip olan bir ekran üzerine kuruluyken, ana kamerası ise 108 MP Samsung HM2 sensörden meydana geliyor. Bu bilgilere göre Sony IMX355 geniş açılı lens ve 3x yakınlaştırmalı telemakro kamera da cihazdaki yerini alıyor. İşlemcisinin ise MediaTek olacağı  elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Xiaomi Mi 11T’nin 21081111RG model numaralı küresel varyant kısa bir süre önce Endonezya'nın resmi denetleyici olarak çalışma yapan kurumları tarafından da onay aldı. Açıklanan bilgilere göre söz konusu bu cihazın OnePlus Nord 2’nin direk olarak rakibi olmasıdır. Bu sebeple de işlemcisinin MediaTek Dimensity 1200 5G olma ihtimali daha yüksek gözüküyor. Mi 11T serisi hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup tanıtım tarihinin ne zaman olduğu da belli değildir. 


Xiaomi, yeni OLED televizyon serisini görücüye çıkardıXiaomi, yeni OLED televizyon serisini görücüye çıkardı
Xiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyurulduXiaomi Mi Mix 4 resmi olarak duyuruldu
Xiaomi robot köpek CyberDog'un tanıtımını yaptıXiaomi robot köpek CyberDog'un tanıtımını yaptı

PAYLAŞ