Xiaomi Mi 11, video kaydında gece modu sunabilecek - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 11, video kaydında gece modu sunabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-29 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisi olan Mi 11 modellerine dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise bu serideki amiral gemisi model Mi 11’in dünyanın video kaydında gece modu sunan ilk akıllı telefon olacağı ortaya çıktı. İşlemci markası Qualcomm, ayın başında yeni nesil amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888 işlemcisini duyururken, hesaplamalı fotoğraf ve video uygulamalarında ise yeni yeteneklere sahip olacağını belirtmişti. Xiaomi’nin lansmanını dün gerçekleştirdiği amiral gemisi modeli Mi 11, dünyanın video kaydında gece modu desteği veren ilk akıllı telefon modeli oldu.

Gece modu günümüzde neredeyse her akıllı telefonun kamerasında yer alan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Ancak gece modu görüntü üzerinde hesaplamalar ve işlemler yaptığı için bu zamana kadar hep fotoğraf modunda yer aldı. Bu noktada video kaydında bir gece modu görmedik. Ancak durum onu gösteriyor ki Mi 11 modeli ile beraber bu durum değişiyor.

Xiaomi Mi 11 kutusundan şarj cihazını kaldırdıXiaomi Mi 11 kutusundan şarj cihazını kaldırdı

Xiaomi Mi 11, video modunda gece modu sunuyor

Xiaomi şirketi Mi 11’de video kaydında gece modunu dahil etmek için ABD merkezli yapay zeka görüntü geliştirme şirketi BlinkAl ile bir iş birliği gerçekleştirdi. Geliştirilen öğrenme yazılımı ile Mi 11, düşük ışıkta video çekimi gerçekleştirirken beklenenden çok daha iyi bir performans gösterdi. Video kayıtları 30 yada 60 fotoğraf çekerek bunları arka arkaya gösterme sistemidir. Video kaydında gece modu sunabilmek için saniyenin 60’da 1’i kadar bir sürede görüntünün iyileştirilmesi ve sıradaki kareye geçilmesi gerekiyor. Mi 11 ise bu çoklu işlemi Snapdragon 888 işlemcisindeki Sinir İşleme Birimi ile gerçekleştirebiliyor.

Xiaomi’nin bu yeni teknolojiyi kullanması ile beraber yeni yılda Snapdragon 888 işlemcisi kullanan birçok amiral gemisi Android akıllı telefon modelinde benzer kamera özelliklerini görebiliriz.  


Xiaomi Mi Watch ve Lite Türkiye fiyatıXiaomi Mi Watch ve Lite Türkiye fiyatı
Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ