Xiaomi Mi 11 Ultra'nın olası özellikleri - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 11 Ultra'nın olası özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 21:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Xiaomi, gelecek aylar içerisinde amiral gemisi telefonu Mi 11 Ultra modelini kullanıcıların beğenisine sunacak. Kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen akıllı cep telefon, geçtiğimiz hafta içerisinde Filipinli bir Youtuber tarafından paylaşılan bir videoda kendini göstermiştir. Youtuber'ın ilk olarak paylaşıp daha sonra ise kaldırdığı video, Xiaomi Mi 11 Ultra hakkında önemli bilgiler veriyor. Şimdilerde ise ortaya çıkan detaylara göre Xiaomi yeni amiral gemisi modeli ile alışagelmişin dışına çıkmak hedefleniyor. 

Xiaomi Mi 11 Ultra tasarımı ile şaşırtacak

Tech Buff PH isimli Youtuber tarafından paylaşılan bu videoda , Mi 11 Ultra'nın tasarımsal anlamda ciddi yeniliklerle beraber geleceği belli oldu. Söz konusu bu akıllı cep telefonun ön kısmına bakıldığında ise herhangi bir tasarım farklılığı ortaya çıkmazken cihazın arka kısmı ile ilgili olarak tasarım bilgiler değişiyor. Cihazın arka kısmında yer alan minimal tasarımlı ikincil ekran kullanıcıların karşısına çıktığında söz konusu bu cihaz, 50 Megapiksel ana kamera,  48 Megapiksel ultra geniş açılı kamera, 120x dijital yakınlaştırma yapan 48 Megapiksel‘lik periskop kamera ile hazırlanacak. Aynı zamanda cihazın ön tarafında, sol üst köşeye nokta şeklinde yerleştirilen kamera ise 20 megapiksel çözünürlüğünde olacak. 

Xiaomi Mi 11 Ultra sızdırıldı, iddialı geliyorXiaomi Mi 11 Ultra sızdırıldı, iddialı geliyor

Söz konusu bu akıllı cep telefon, işlemci olarak Snapdragon 888 yonga setinden güç alarak çalışıyor. RAM kısmında net bir bilgi elde edilmezken ortaya çıkan raporlar, 16 GB'lık bir belleğin geleceği söyleniyor. Mi 11 Ultra’nın 6.81 inç büyüklüğündeki OLED ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip olurken, parmak izi okuyucu da bulunacak. Ek çok merak konuların başında ise akıllı cep telefonun ikincil ekranının ne işe yarayacağı oldu. Konu ile ilgili olarak henüz net bir bilgi ortaya çıkmadı. Fakat cihazın arka kısmında kamera sensörlerinin hemen yan kısmında konumlanan ekran, büyük olasılıkla bildirim kontrolü gibi işlevlere kullanıcıların karşısına çıktı. Ek olarak ise video paylaşımı yapan YouTuber, akıllı cep telefonun IP68 sertifikasına sahip olduğu da belirtiliyor. Bu da bu akıllı cep telefonun 1.5 metreye kadar suya dayanıklı olduğunu gösteriyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi sunulması bekleniyor. 



PAYLAŞ