Xiaomi Mi 11 Lite geliyor - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 11 Lite geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-06 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefon pazarının rekabetçi markalarından biri olan Xiaomi'nin, Mi 11 serisine yeni üyeler ekleyeceği öne sürüldü. M1 11 Pro'nun yanı sıra Xiaomi Mi 11 Lite modelinin de ilerleyen süreç içerisinde tanıtılması bekleniyor. Lite olarak nitelendirilen bu modelin render görseli ve bazı özellikler hakkında sızıntılar yapıldı.

Xiaomi Mi 11 Lite tanıtımı Mart ayında yapılabilir

Çin merkezli olan teknoloji devlerinden Xiaomi'nin Mi 11 Lite'ı 2021'in ilk çeyrek döneminde tanıtmasına adeta kesin gözüyle bakılıyor. Cihazın tanıtımı için beklenen tarih ise Mart ayı olarak belirlendi. Bir diğer açıdan ise söz konusu bu telefonun tasarımını gözler önüne seren render görseli de gün yüzüne çıktı. Cihazın sızdırılan görseli konu hakkında bir takım bilgiler sunuyor. Xiaomi Mi 11 Lite özellikleri hakkında da bir takım iddialar sunuldu. 

Xiaomi Mi 11 Pro'nun ekran boyutu belli olduXiaomi Mi 11 Pro'nun ekran boyutu belli oldu

Söz konusu bu akıllı cihaz, 120 Hz yenileme hızına sahip, FHD+ çözünürlüklü, IPS LCD bir ekranla tüketicinin beğenisine sunulması bekleniyor. Xiaomi Mi 11 Lite'ın Qualcomm Snapdragon 732G işlemci sisteminden güç alması bekleniyor. Snapdragon 732G, 2.3 GHz hızında çalıştırılan Kryo 470 çekirdeği cihazın daha da ön plana çıkmasını sağlıyor. Grafik birimi kısmında Adreno 618 ünitesinden güç alan yeni işlemcide hızı 800 Mbps seviyesine kadar çıkabilen X15 LTE modemi bulunuyor.

Mi 11 Lite’in RAM noktasında ise 6 GB olacağı düşünülürken, depolama alanına dair henüz kesin bilgiler bulunmuyor. Bir diğer açıdan bakmak gerekirse telefonun kamerası hakkında da bir takım bilgiler ortaya çıktı. Xiaomi Mi 11 Lite'ın üçlü arka kamera kurulumuyla piyasaya çıkacağı hakkında söylentiler vardır. Bu kurulumun; 64 Megapiksel, 8 Megapiksel ve 5 Megapiksel çözünürlüğündeki lenslerden meydana gelmesi bekleniyor. Şu an için telefonun özellikleri hakkında ortaya çıkan bilgilerin bir kesinliği söz konusu değildir. 

 


Xiaomi Mi 11 tanıtım tarihi netleştiXiaomi Mi 11 tanıtım tarihi netleşti
Xiaomi Mi 11 kutusundan şarj cihazını kaldırdıXiaomi Mi 11 kutusundan şarj cihazını kaldırdı
Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 11 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ