Xiaomi Mi 11 kutusundan şarj cihazını kaldırdı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 11 kutusundan şarj cihazını kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın geçtiğimiz aylarda resmi olarak satışa çıkardığı iPhone 12 ailesi, tanıtım öncesinde yaşanan sızıntılar ile kutusundan şart aleti olmadan çıkacağı iddia edilmişti. Öyle de oldu ve iPhone 12 tanıtıında kutu içinden şarj aletinin çıkmayacağı açıklandı. Durum böyle olunca ise rakip şirketler sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile Apple ile dalga geçtiler. Bu isimlerden birisi olan Xiaomi ise Mi 11 kutusundan şarj cihazının çıkayacağını resmi olarak açıklayan isimlerden birisi oldu. Çinli şirket Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi modeli olması beklenen Xiaomi Mi 11, güçlü özellikleri ile yakın zamanda tanıtılması bekleniyor. Cihaza yönelik en net bilgi resmi olarak geldi ve iPhone 12’de olduğu gibi şirketin Apple’ı izleyerek kutu içine şarj aleti dahil etmeyeceği ortaya çıktı.

Apple’ın iPhone 12 serisinden şarj aletini çıkartması ile beraber kutu incelmişti. Bu durum ile beraber Xiaomi Mi 11’in kutusundan da şarj aleti çıkmayacağı sızdırılmış ve korkulan nitekim olmuş diyebiliriz. Xiaomi’den gelen açıklama ile çıkmayacağı resmileşmiş oldu.

Xiaomi Home uygulamasının tasarımı yenilendiXiaomi Home uygulamasının tasarımı yenilendi

Xiaomi 11 kutusundan şarj aleti çıkmayacak

Çinli sosyal medya platformu olan Weibo üzerinden Xiaomi’nin yapmış olduğu paylaşım ile Xiaomi Mi 11 serisinde şarj aletinin çıkmayacağı açıklandı. Şirketin kutudan şarj aletini çıkamama sebebi olarak ise Apple’ın yaptıığı açıklamaya benzer bir açıklama yapıldı. Xiaomi buna göre “teknoloji ve çevreyi korumaya yönelik” bir hamle olarak bu durumu nitelendiriyor. Öyle ki baktığımız zaman Apple’ın şarj aletini çıkarttığı dönemde paylaşım yapan isimlerden bir diğeri Güney Koreli şirket Samsung olmuştu. Xiaomi’nin paylaşımı sonrasında geçen sürede Apple’a uyduğu gözüküyor.

Xiaomi’nin böyle bir hamle yapması kullanıcılar tarafından oldukça eleştirilecek gibi duruyor. Bakalım şirket ilerleyen dönemler için nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Xiaomi Mi Watch ve Mi Watch Lite uygun fiyatlarla Türkiye'deXiaomi Mi Watch ve Mi Watch Lite uygun fiyatlarla Türkiye'de
Xiaomi, 2021'de üç katlanabilir telefon çıkarabilirXiaomi, 2021'de üç katlanabilir telefon çıkarabilir

PAYLAŞ