Xiaomi Mi 10 Ultra’da sadece 50 watt kablosuz şarj sunmasının sebebi - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 10 Ultra’da sadece 50 watt kablosuz şarj sunmasının sebebi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-22 10:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi’nin yeni Mi 10 Ultra modelindeki 50 watt kablosuz şarj teknolojisinin detayları ortaya çıktı. Xiaomi Mi 10 Ultra modelinin belki de en dikkat çekici özelliklerinden birisi ise sunmuş olduğu hızlı şarj desteğiydi diyebiliriz. Kablolu olarak 120 Watt şarj edebilen bu telefon kablosuz tarafında ise 50 watt destek sunuyor. Telefonun bu kadar hızlı şarj teknolojilerine sahip olması kullanıcıların kafasında soru işaretleri bırakabiliyor. Bu noktada öyle ki bu kadar hızlı şarj teknolojisi ile beraber ortaya çıkacak olan ısınma sorunu da düşündürüyor. Xiaomi ise bu sorunu gidermek için çeşitli yollara başvurmuş durumda. Xiaomi ısı sorununun önüne geçmek için kablosuz şarj bobinlerinin bataryaya geçen voltajı kontrol eden yeni bir çift şarjlı pompa kurulumunu tercih ettiğini görüyoruz.

Xiaomi Mi 10 Ultra hızlı şarj teknolojisinin detayları

Xiaomi CEO'sundan gelecek 10 yıla yönelik önemli açıklamalarXiaomi CEO'sundan gelecek 10 yıla yönelik önemli açıklamalar

Bu yeni çift şarjlı pompa kurulumu ile pompaların paralel olarak yerleştirildiğinden ötürü verimlilik kaybının yaşanmadığı belirtiliyor. Xiaomi bu durum haricinde yeni şarj pompalarının yüzde 98.5 verimlilik elde ederek ısıyı da en aza indirdiği belirtiliyor. Bu sistemin grafen tabanlı bir soğutma sistemiyle ve pili iki hücreye bölmek gibi diğer stratejiler ile de desteklendiği ifade ediliyor. Xiaomi Mi 10 Ultra modeli sadece hızlı şarj teknolojisi ile değil, kamera performansı ile de dikkatleri çekiyor. 4500 mAh’lik pile sahip olan bu modelin ön tarafında 20 megapiksel selfie kamera yer alıyor. Arka tarafta ise 48 megapiksel ana, 12 megapiksel telefoto, 48 megapiksel telefoto ve 20 megapiksel ultra geniş açı kamera olmak üzere dörtlü kamera sistemi bulunuyor.

Cihaz 40 dakikada tam dolum sağlarken, 50W hızlı kablosuz şarj ve 10W ters kablosuz şarj destekleri bulunuyor. Kameralar tarafında 120 kat yakınlaştırma sunabilen bu modelde lazer otomatik netleme bulunuyor. Bu kamera kurulumu ile cihaz DxOMark’tak 130 puan alırken, 128 puanlık Huawei P40 Pro’yu da geçmeyi başarıyor. Modelde ayrıca 8K 30 FPS ile 4K 60 FPS video yetenekleri bulunuyor. Bakalım Xiaomi’nin bu yeni Mi 10 Ultra modeli pazarda kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Android 11 güncellemesi almayacak Xiaomi telefonlarAndroid 11 güncellemesi almayacak Xiaomi telefonlar
Türkiye'de satışa çıkan Xiaomi Redmi 9 fiyatı ve özellikleriTürkiye'de satışa çıkan Xiaomi Redmi 9 fiyatı ve özellikleri

PAYLAŞ