Xiaomi Mi 10 Pro Geekbench testinde Galaxy S20'yi geçti! - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 10 Pro Geekbench testinde Galaxy S20'yi geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji devi 13 Şubat’ta Mi 10 ve Mi 10 Pro amiral gemilerini piyasaya sürmek için hazırlanıyor. Global pazarda da alıcılarıyla buluşacak olan yeni akıllı telefonları piyasaya sürülmeden önce Geekbench testinde görüntülendi. Testte oldukça başarılı bir performans sergileyen Mi 10 Pro, Galaxy S20’yu geçmeyi başardı!

Akıllı telefon üreticilerinin yeni amiral gemilerini her sene piyasaya sürmesi ardık alışla geldik bir şey olsa da, üreticilerin her yıl birbirileriyle daha çetin bir rekabete girdiklerini söylemek yanlış olmaz. Son dönemlerin en hızlı yükseliş yapan üretici şirketlerinden olan Xiaomi, en büyük rakiplerinden biri olan ABD’li teknoloji devimi Mi 10 Pro ile geride bırakmayı başardı. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi cihazları 13 Şubat’ta Çin’de 23 Şubat’ta MWC etkinliği ile birlikte dünyada satışa sunulacak.

Uygun fiyatla gelmesi beklenen Galaxy Z Flip'in fiyatı Galaxy Fold'u geçebilir!Uygun fiyatla gelmesi beklenen Galaxy Z Flip'in fiyatı Galaxy Fold'u geçebilir!

Xiaomi Mi 10 serisinde şeffaf versiyon olacak mı?

Geekbench testinden aldığı puanlarla oldukça etkileyici bir başarı yakalayan Xiaomi Mi 10 Pro’nun tek çekirdek performansı 904 olarak kaydedildi. Çoklu çekirdek testlerinde tam bir performans cihazı olduğunu gözler önüne seren Xiaomi Mi 10 Pro 3290 puan almayı başardı.

Galaxy S20 ise Xiaomi Mi 10 Pro’nun ciddi bir farkla gerisinde kaldı. Geenkbench 5.1 sisteminde test edilen Galaxy S20 5G tek çekirdek işlemci performansında 561 puan, çoklu çekirdek performansında 2358 puan alabildi. Amiral gemisi cihazlar için ortalama olarak değerlendirilebilecek bu sonuç Mi 10 Pro’nun Galaxy S20’den daha iyi bir akıllı telefon olduğunu gözler önüne serse de, Geenbench testlerinin her zaman cihazların gelecekteki performansları için bir gösterge olmadığının altını çizmekte fayda var. Hatırlarsanız daha önce piyasaya sürülmeden önce Geekbench testinde başarı elde eden akıllı telefonlar, piyasaya sürüldüğünde rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Şimdilik Samsung’a karşı bir adım öne geçmeyi başaran Xiaomi’nin bu başarısını koruyup koruyamayacağını Mi 10 ailesi piyasaya sürüldükten sonra öğrenebileceğiz.

Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri

6.4 inç ekrana sahip olan Xiaomi Mi 10 Pro Full HD+ ekran üzerine kurulu. 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olacağı söylenen cihazın ekranın ön panelinde kamera için ayrılan iki farklı deliği bulunuyor. Geenkbench testlerine göre 8 GB RAM kapasitesine sahip olan cihazın, 16 GB RAM kapasitesine sahip olan bir versiyonun da piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Arka panelinde dörtlü kamera kurulumuna sahip olacak cihazın ana kamerası 108 Megapiksel. 48 Megapikzel, 12 Megapiksel ve 8 Megapilsel çözünürlüklü sensörler ile profesyonel bir fotoğraf makinesi aratmayacak kamera özelliklerine sahip olacak olan cihazın selfie kamerasının çözünürlüğü ise henüz bilinmiyor.

Güçlü batarya kapasitesiyle alıcılarının karşısına çıkmak için hazırlanan Xiaomi Mi 10 Pep 5.250 mAh’lık pil gücüne sahip. Batarya tamamen sıfırlanmışken şarja takıldığında 35 dakika içinde bataryanın yüzde 100’nü doldurabilecek hızlı şarj teknolojisine sahip olan Xiaomi Mi 10 Pro tam olarak 65 W’luk şarj desteğine sahip olacak.


Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro hakkında önemli sızıntıXiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro hakkında önemli sızıntı
Galaxy Note 20 ekranı yenileme hızı ile daha iyi olacak!Galaxy Note 20 ekranı yenileme hızı ile daha iyi olacak!

PAYLAŞ