Xiaomi Mi 10 Pro AnTuTu’da yeni bir rekor kırdı - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 10 Pro AnTuTu’da yeni bir rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, her geçen gün farklı akıllı cihazları ile tüketiciyi memnun etmeye devam ediyor. 13 Şubat tarihinde tanıtımı gerçekleştirilen Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro üst seviye donanımının yanı sıra aynı zamanda fiyatı ile de kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Bu bağlamda değerlendirme yapmak gerekirse amiral gemilerinin ilk stokları saniyeler içerisinde tükendi. Şirketin yüzünü güldürmeyi başaran Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro adlı akıllı cihazlar hem tasarımı hemde donanımsal özellikleriyle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor. 

Türkiye ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmeyen Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro şimdiden heyecanla bekleniyor. Söz konusu bu cihazlardan Xiaomi Mi 10 Pro için yeni bir güncelleme dahi yayınlandı. V11.0.7.0.QJACNXM sürüm numarasını taşıyan bu güncelleme ile performans testinde ürün bir rekora imza atıldı.

İddialı tasarımı ile öne çıkan Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatıİddialı tasarımı ile öne çıkan Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi 10 Pro performansıyla rekor kırdı

Xiaomi Mi 10 Pro'ya sunulan güncellemeyle beraber cihazdaki hücresel veri ile ilgili sorunları giderildi ve hoparlörün ses kalitesinde iyileştirmeler yapılarak bu alanlarda yaşanan sorunlar ortadan kaldırıldı. Bununla beraber güncelleme ile beraber şubat ayı içerisinde yayınlanan güvenlik yamalarını cihaz ile buluşturuyor. Wi-Fi bağlantısındaki sorunlar gideriliyor, bağlantı kalitesi iyileştiriliyor.

Xiaomi Mi 10 Pro'nun AnTuTu performans testinde rekor kırmasını sağlayan detay ise, Snapdragon 865’in ev sahipliği yaptığı Adreno 650 grafik biriminin sürücülerini güncellemesi. Yani şöyle ki, OTA aracılığıyla yayınlanan söz konusu bu güncellemeler cihazdaki donanımların sürücülerini güncelleyerek sorunları ortadan kaldırabiliyor ve cihazın performansının artmasına yardımcı oluyor. Güncelleme cihazlara sunulduktan sonra yapılan AnTuTu testlerinde cihazın 610627 puan alarak yeni bir rekora imza attığı belirlendi. Bu kapsamda Xiaomi Mi 10 Pro, 660 Euro’luk fiyatı da göz önüne alındığında rakipleri karşısında büyük bir avantaja sahip gibi gözüküyor. 

Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri

AnTuTu performans testinde rekor puan alan Xiaomi Mi 10 Pro, 6.67 inçlik AMOLED ekran özelliğine sahip olup ekran 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. 162.6 x 74.8 x 8.96 mm boyutuyla şık bir kullanım sunacak olan Xiaomi Mi 10 Pro, 208 gram ağırlığına sahiptir. Cihazın ekranında HDR10+ desteği ve 90 Hz yenileme hızı özelliği yer alıyor ve aynı zamanda söz konusu bu cihazın ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi'nin popüler cihazı, Snapdragon 865‘ten güç alıyor. Cihazın işlemcisi 8 çekirdekli yapıdadır. 8 GB RAM ve 12 GB RAM seçeneklerine sahip olan söz konusu cihaz ayrıca 256 GB ve 512 GB dahili depolama alanı alternatiflerine de sahiptir. Cihazın kamera kısmına baktığımızda 108 megapiksel çözünürlükte ana kamerayla karşılaşıyoruz. 1/1.33 inçlik ana kameraya 20 Megapiksel çözünürlüğünde, OIS destekli ve f/2.2 diyafram değerine sahip ultra geniş açılı lens, 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram değerine sahip portre lens özelliklerine sahip olan bu kamera sistemi kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Cihazda 4.500 mAh batarya yer alıyor ve bataryanın 50W kablolu hızlı şarj ve 30W kablosuz hızlı şarj desteği de bulunuyor. 

 


Xiaomi Mi 10 Pro Geekbench testinde Galaxy S20'yi geçti!Xiaomi Mi 10 Pro Geekbench testinde Galaxy S20'yi geçti!
Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 10 Pro özellikleri ve fiyatı
Xiaomi Mi 10 Pro'nun Türkiye fiyatı belli olduXiaomi Mi 10 Pro'nun Türkiye fiyatı belli oldu

PAYLAŞ