Xiaomi, mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-20 21:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, Kasım 2010'da kullanıcıların beğenisine sunduğu mesajlaşma uygulamasını 19 Şubat 2021 günü kullanıma kapatacak. MiTalk kullanıcılarına bu kadar kadar verilerini dışarı aktarmaları daha önce önerilmişti. 

Nisan 2010'da kurulan Xiaomi, aynı yılın kasım ayı içerisinde kullanıcılara kendisini beğendirecek bir uygulama olarak sunuldu. Şirketin mesajlaşmak amacıyla çıkardığı bu uygulama, 2014 yılının eylül ayı içerisinde 70 milyon kullanıcı, 7,5 milyon da aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştı. 

Xiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli olduXiaomi Mi 11 Lite'ın çıkış tarihi belli oldu

Tencent'in WeChat'inden bile önce yayınlanan MiTalk, zaman içerisinde ilk günkü popülerliğini kaybetmeye başladı. Günümüzde ise diğer mesajlaşma uygulamalarının daha da ön plana çıkması ile beraber MiTalk daha da geride kaldı. Bu sebeple de Xiaomi, bugün bir açıklama yaptı ve uygulamanın 19 Şubat 2021 tarihinden itibaren kullanıma kapatılacağının bilgisi verildi. 

Mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyor

MiTalk'ın kapatılacağının bilgisini veren Xiaomi, uygulama kapatılmadan da önce kullanıcılarına da bir öneri verdi. Şirket, kullanıcıların uygulama içerisinde yer alan sohbet geçmişlerini, kişisel verilerini ve diğer bilgilerini de ayrı ayrı dışa aktarmaları gerektiğini önerdi. Bununla beraber kullanıcılara uygulama kapandığında ise bilgilerin dışa aktarılmasının mümkün olmayacağı konusunda da çeşitli uyarılarda bulundu. 

Xiaomi, MiTalk'ı kapatacağını açıklamasının ardından MiTalk'ın çıkışından bu yana herkes tarafından desteklendiği ve sevildikleri de dile getirildi. Şirket, uygulamanın kapanış sebebini ise "iş değişiklikleri" şeklinde belirtti. Söz konusu bu açıklamada uygulama kapandıktan sonra elde edilen tüm kişisel verilerin silineceği ya da anonimleştirileceği aktarıldı. Son olarak şirket, MiTalk'ın her bir kullanıcısına teşekkür ederek uygulamanın kapanmasıyla oluşabilecek herhangi bir rahatsızlıktan ötürü özür dilediklerini belirtti. Aynı zamanda MiTalk ekibinin gelecek günlerde yeni hizmetler sunmak adına daha çok çalışacaklarını da ekledi. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, rafa kaldırılacak olan mesajlaşma uygulaması MiTalk, diğer mesajlaşma uygulamalarının karşısında pek de fark yaratmadı. Uygulama kullanıcılarına grup mesajlaşması, mesaj okunup okunmadığına dair geri bildirim ve zengin medya desteği sunuyordu ve tamamen ücretsiz olarak sunuluyordu. MiTalk, miladını doldurmasıyla Xiaomi tarafından gelecek diğer yenilikler adeta merak konusu oldu. Şirket hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi Mi 10i 5G dakikalar içinde tükendiXiaomi Mi 10i 5G dakikalar içinde tükendi
Xiaomi hızlı şarj teknolojisinde çığır açabilirXiaomi hızlı şarj teknolojisinde çığır açabilir
Xiaomi Türkiye'den kara listeye alınma ile ilgili açıklama geldiXiaomi Türkiye'den kara listeye alınma ile ilgili açıklama geldi

PAYLAŞ