Xiaomi, Megapiksel rekabetinde arayı açıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, Megapiksel rekabetinde arayı açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-29 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Diğer Android üreticilerinin önüne geçmek için çalışmalarına devam eden Xiaomi, tüm ilgileri üzerine toplayacak bir telefon üzerinde çalışmalara başladı. Söz konusu bu gizemli telefonun özellikleri ortaya çıktı. 

Android ve iOS arasında rekabet her geçen gün artarak büyümeye devam ediyor. Apple tarafından stabilite ve ekosistem kısmına değinirken, Android akıllı cep telefon üreticileri özelliklere ve değerin büyüklüğüne göre hareket ediyor. Bu üreticilerden biri olarak adından söz ettiren Xiaomi, ekran kısmında konusunda neredeyse limitlere ulaşmış cep telefonlarını teknik özellikler ile ön plana çıkarmaya yönelik hareket ediyor. Özellikle de kamera konusunun altını çizen şirket Megapiksel rekabetinde rakiplerinden öne  geçmek adına hızla çalışmalarına devam ediyor. 

Xiaomi cep telefonuyla sinema sektörüne atılıyorXiaomi cep telefonuyla sinema sektörüne atılıyor

Xiaomi 192 Megapiksel kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor

Bir süre önce 200 Megapiksel çözünürlük özelliğine sahip bir sensör geliştirdiğini dile getiren Samsung, kamera üreticileri arasında bir ilke imza atmayı başardı. Fakat yenilikçi özelliklere sahip olan bu telefonlar konusunda eskisi kadar istekli hareket etmeyen şirket, bu sensörü kullanan akıllı cep telefon üreticilerinin Xiaomi olacağını dile getirdi.

O tarihten itibaren hakkında pek bir şey bilinmeyen bu gizemli telefon ve kamera sonunda kendini gösterdi. Şu an için bir kod adı bile bulunmayan bu gizemli Xiaomi telefon, 200 değil tam olarak 192 megapiksel çözünürlük özelliğine sahip olacak. Otomatik bir şekilde 12 megapiksel çıkış yapabilen telefon, 16 megapikseli bir araya getirerek, tek bir adet devasa piksel oluşturacak. Bu durum bir yandan fotoğraf kalitesini artırırken, lense daha fazla ışık girmesini sağlayarak daha başarılı bir şekilde gece çekimlerini elde etmenize  sebep olur. 

Elbette ki bu şekilde bir kamera için iyi bir işlemci sistemine ihtiyaç duyan telefon, gücünü Snapdragon 888‘in halefi olan Snapdragon 895‘den alacak. ARMv9 mimarisine dayalı Kryo 780 çekirdeklerini kullanan bu işlemci, Adreno 730 grafik işlem birimini kullanacak. Bir dönemin popüler kavis trendini devam ettiren başarılı isim Xiaomi, bu modelde ekranı iki taraftan kıvırarak şelale görünümü verecek. İddialar net bir çıkış tarihi olmayan söz konusu bu telefonun Aralık sonu ya da Ocak başında tanıtılacağını gösteriyor.


Xiaomi Mi Watch Revolve Active saati tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Watch Revolve Active saati tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı
Xiaomi MIU13'de gelecek özeller gözüktüXiaomi MIU13'de gelecek özeller gözüktü
Xiaomi Mi Mix 4 hızlı şarj ve yüksek kapasiteli batarya ile geliyorXiaomi Mi Mix 4 hızlı şarj ve yüksek kapasiteli batarya ile geliyor

PAYLAŞ