Xiaomi marka telefonlar depremi önceden bildirecek - Haberler - indir.com

Xiaomi marka telefonlar depremi önceden bildirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi telefonlarda yer vereceği yeni bir özellik için patent başvurusunu yaptı. Patent başvuru ile birlikte yeni teknolojideki detaylar ön plana çıktı.

Xiaomi son dönemlerin en çok dikkat çeken şirketlerden bir tanesi olurken yeni yapılan bir patent başvurusu, telefonlara getirilecek yeni özellik hakkında şimdiden bilgi alınmasını sağladı. Yapılan patent başvurusunda sismik verilerin hesaplanması ve olası bir deprem gibi durumda da kullanıcıların önceden bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Benzer örneklerini çok kez gördüğümüz yeni özellik Xiaomi tarafından çok daha geliştirilerek kullanıcılara sunulacak. Deprem uyarı sistemi olarak adlandırılan yeni özellik için patent almaya hak kazanan şirket, özel ara yüzünde de geçtiğimiz günlerde böyle bir yeniliğe yer vermişti. Yeni yapılan başvuru ile birlikte deprem hareketlerini daha yakından takip ederek özelliğin daha etkin olmasını isteyen Xiaomi, böylece tüm dünya genelindeki kullanıcılara afetler konusunda destek sağlayacak.

Xiaomi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan ilk açıklamalarda, kullanıcıların deprem olmadan önce bilgilendirilmesini sağlayacak yeni bir özelliğin geliştirileceği belirtilmişti. Yazılımsal olarak alt yapısı tamamlanan mevcut özellik, şimdi yeni bir patent ile birlikte özel yazılımla desteklenecek.

Bugüne kadar 35 depremi doğru bildi!

Yayınlanan son rapora göre Çin’deki 25 farklı kentte test edilen özellik, 4.0 büyüklüğünün üzerinde olan 35 depremi tahmin ederek kullanıcıları bilgilendirdi. Bu bakımdan teknolojinin çok daha iyi bir şekilde çalışması adına özel geliştirmeler yapan Xiaomi, güncellediği teknolojisini patent alarak da koruma altına aldı.

Geliştirilen özel algoritma sayesinde depremden 10 saniye kadar önce kullanıcılara bildirimler gönderilerek güvenli alanlara geçiş yapması istenecek. Kullanıcıların oldukça ilgi gösterdiği yeni sistemin başarılı sonuçlar vermesi, Xiaomi modellerinin daha fazla satmasına destek verebilir.

Kullanım alanı artacak

Xiaomi tarafından geliştirilen yeni teknoloji, telefonlara önümüzdeki günlerde eklenecek. Özel bir güncelleme ile birlikte kullanıcılara sunulacak olan deprem güncellemesi, şu anda başlangıç aşamasında Çin'deki 25 şehirde kullanılmaya devam edecek. Ancak şirketin önümüzdeki dönemlerde başta Çin olmak üzere hizmet verdiği daha fazla bölgede deprem özelliğini aktif edecek. Bu bakımdan şu anda olmasa da ilerleyen dönemlerde Xiaomi’nin deprem bildirim özelliğini Türkiye'de de görebilmemiz mümkün.





PAYLAŞ