Xiaomi kripto para piyasasına giriş yapıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi kripto para piyasasına giriş yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 11:05:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, kripto paralar hakkında bir açıklama gerçekleştirdi. Şirketin küresel yönetiminin başındaki isim olan Manu Kumar Jain, bekle ve gör stratejilerini uygulayacaklarını açıkladı. Özellikle son dönemde kripto yatırımları sadece bireysel yatırımcılar değil şirketlerin de üzerinde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiği bir konu oldu. Durum böyle olunca bu şirketlerden birisi olan Çinli marka Xiaomi, şirketin tepe yönetiminden kripto yatırımları ile ilgili açıklama geldi. Xiaomi’nin küresel başkan yardımcısı Manu Kumar Jain, Xiapmi’nin kripto paralara dair yaklaşımı hakkında “Regülasyonla ilgili çok fazla konu var ve biz buradaki gidişatı görmek istiyoruz. Bu endüstri çok ilgi çekici ve şu andaki en büyük mode kripto paralar diyebiliriz. Sektör de iyi iş çıkarıyor ancak biz regülasyon tarafına daha çok bakmak istiyoruz” dedi.

Xiaomi kripto para piyasasına girebilir

Xiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa ÇıktıXiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa Çıktı

Ülkemiz dahil birçok ülkede kripto para varlıklarının nasıl değerlendirilecekleri noktasında tartışmalar devam ediyor. Xiaomi yöneticisinin açıklamalarına göre şirketin amacı regülasyonlarla ters düşmeyecek şekilde hareket etmek oluyor. Baktığımız zaman Xiaomi daha öncede de kripto para ile alakalı gündeme gelmişti. Markanın Portekiz’de yer alan bir mağazasının kripto ile ödeme kabul ettiği iddia edilmişti. Ancak Xiaomi’den gelen açıklama ile bu işlemi yapan bağımsız bir üçüncü parti satıcı olduğu açıklandı.

Jain de yaptığı açıklamalar ile beraber çeşitli yasalara göre uygunluk göstererek farklı bölgelerdeki regülatörlerle uyumlu faaliyet göstermek istediklerini belirtiyor. Son dönemde şirketin merkezi Çin’in sertleşen kripto para tutumu sebebiyle ise Xiaomi’nin böyle bir karar alması oldukça normal gözüküyor. Son birkaç aydır oldukça önemli gelişmelere sahne olan kripto piyasasının bir sonraki değişikliğinin ne olacağı ise bilinmiyor. Bazı ülkelerde kripto para birimlerini resmi birimler olarak görüyoruz ve Çin, ABD gibi ülkeler ise farklı alanlar ve bölgeler için kripto para için düzenlemeler getiriyor.


Xiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldıXiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldı
Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!

PAYLAŞ