Xiaomi, kayar ekran patentiyle gündemde - Haberler - indir.com

Xiaomi, kayar ekran patentiyle gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Xiaomi, kızalı tasarıma sahip modeli Mi Mix 3 ile farklı bir tasarım anlayışı benimsemesi sayesinde kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Xiaomi tarafından yeni Mi Mix model için geliştirilen bu kayar ekran tasarımı gün yüzüne çıktı. 

Kayar ekran tasarımı için Xiaomi patent aldı

LetsGoDigital tarafından sızdırılan ve Eylül 2020 yılından yayınlanan bu ekran patenti ile benzer özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) ve USPTO (Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi) başvurularının ayrıntıları paylaşıldı.

Xiaomi Mi 10 Lite modelleri için Android 11 dağıtımına başlandıXiaomi Mi 10 Lite modelleri için Android 11 dağıtımına başlandı

Mi Mix 4 modelinde yer alacağı düşünülen bu ekran, Mi Mix 3'teki kızaklı bir yapıya sahip olan bu sistem ile benzer şekilde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Söz konusu bu cihazın arka kısmında yer alan bu ekran, kızaklı sistem sayesinde aşağı inerek öz çekim kamerasının açılması sağlanıyor. Aynı zamanda mıknatıs sistemi ile beraber sabitlenen bu sistem, yanlışlıkla ekran kaymasının önüne geçmeyi başarıyor. 

Cihazın arka kısmında yaklaşık olarak yüzde 75 oranında kaplayan ekran, kullanıcıların arka kamerayı kullanırken kendilerini görmesine imkan tanıyor. Aynı zamanda kullanıcılar, ikinci ekran olarak kullanılabilen arka kısımda ise farklı uygulamalar çalıştırarak cihazı daha verimli bir şekilde kullanabilecekler. Cihaz hakkında paylaşılan konsept tasarım, arka kamera dizilimi olarak Mi 10T Pro modelini baz alıyor. Şu an için kamera detayı ile ilgili sızıntı olmadığı için varsayımda bulunan LetsGoDigital ekibi, cihazın Mi 10T Pro kamera dizilimi ile çıkma ihtimali olduğunu belirtiyor.


Xiaomi, mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyorXiaomi, mesajlaşma uygulaması MiTalk kapatılıyor
Xiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunulacakXiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunulacak
Xiaomi Mi 10T Lite, Türkiye'de de sunulacakXiaomi Mi 10T Lite, Türkiye'de de sunulacak

PAYLAŞ