Xiaomi Kamera'da Rekor Kırma Yolunda! - Haberler - indir.com

Xiaomi Kamera'da Rekor Kırma Yolunda!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 16:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde dijital teknolojilerini dünyaya yaymakta büyük bir atağa kalkan Çin’in Huawei’den sonra en çok dikkat çeken telekomünikasyon şirketi Xiaomi. Yakında mobil cihaz pazarında adından satış rekorlarıyla bahsettirebilecek olan Xiaomi, 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan ön kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor olabilir! 

Çinin en popüler ve güvenilir sosyal medya platformu olan Weibo’da Ice Universe isimli, teknoloji takipçisi tarafından paylaşılan bilgilere göre, Xiaomi alt markası olan Redmi için 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan ana kameralı bir akıllı telefon üzerinde çalışmaya başladı. 

Xiaomi 2019'a Bomba Gibi BaşladıXiaomi 2019'a Bomba Gibi Başladı

Xiaomi Samsung’a Rakip Oluyor! 

Xiaomi, Beş Kameraya Sahip Bir Telefon Geliştiriyor Olabilir

Henüz konu hakkında Xiaomi’den resmi bir açıklama gelmese de, eğer bu haber doğruysa Xiaomi, 65 Megapiksel çözünürlükle pazara sunulması beklenen Samsung Galaxy A70S ile ciddi bir rekabet içerisinde olacak demektir. Samsung Galaxy A70S arka tarafında son dönemin en yaygın kamera teknolojisi olan üç merceği bulunduracak. Telefondaki birincil kameranın 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olmasına kesin gözüyle bakılsa da, diğer sensörlerin kaç Megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı konusunda henüz bir açıklama yok. 

Şimdiye kadar bu çözünürlüğe sahip olan tek sensör, Samsung’un Mayıs ayında tanıtmış olduğu ISOCELL Bright GW1. Son derece gelişmiş olan bu sensörün kullanıcılara düşük ışık performansı sağlayan ve dört küçük piksellerden elde dilen verileri birleştirerek, 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip fotoğraflar elde edilebilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra kamera özelliklerinin desteklediği kontrast ve yüksek dinamik özellikleri de sensörün ses getiren özelliklerinden. 

Qualcomm Xiaomi’ye Gölge Düşürebilir 

Xiaomi'den sıra dışı kamera konumu!

Xiaomi’nin de pazara sunması beklenen 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan cihazın, Samsung’un cihazıyla nasıl benzerlikler göstereceğinin ya da söz konusu teknolojiye sahip olan cihazı ilk olarak hangi şirketin çıkaracağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ancak Qualcomm’un Ürün Yönetim Direktörü Judd Heape’nin geçtiğimiz aylarda açıklamış olduğu 100 MP sensöre sahip olan telefonların 2019 senesinin sonunda pazara sunma ihtimalinin olduğu düşünülünce iki marka arasında ki savaşın bir anda önemini yitirebileceğinin de altını çizmekte fayda var. Qualcomm’dan konu ile ilgili farklı bir açıklama gelmese de, Samsung’nda, Xiaomi’nin de elini çabuk tutması gerekecek. 


Xiaomi'den Google'a Göndermeli ReklamXiaomi'den Google'a Göndermeli Reklam
Xiaomi Mi Band 4 Türkiye Fiyatı AçıklandıXiaomi Mi Band 4 Türkiye Fiyatı Açıklandı

PAYLAŞ