Xiaomi kamera lens patenti sızdırıldı - Haberler - indir.com

Xiaomi kamera lens patenti sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 12:38:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Periskop lens patenti alan Xiaomi, CN201822150092 seri numaralı patent başvurusu Xiaomi’nin kamera bileşenlerinin ana lensi ve ikincil kamera lensinin detaylarını içerisinde barındırıyor.

Pek çok Çin menşei olan şirket, ürettikleri amiral gemisi cihazlarında 10X Zoom deneyimini geliştirmek adına periskop lens kullanıyorlar. Huawei, Oppo gibi markalarında aralarında bulunduğu deneyime şimdi Xiaomi girmek için kolları sıvıyor. Yeni gelen sızıntılar ile elde ettiğimiz bilgilere göre Xiaomi periskop lens patenti aldı.

Oppo kamera için Wimbledon ile anlaştıOppo kamera için Wimbledon ile anlaştı

Xiaomi periskop kamera patentinde bulundu

Akıllı telefon sektörünün oldukça hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte, akıllı telefonların vazgeçilmez donanımları olan kameralarda oldukça hızlı bir şekilde gelişiyor. Son olarak, Çin menşei olan Huawei ve Oppo farklı kamera lensleri ve 10X Zoom teknolojisi ile kullanıcıların dikkatini bir hayli çekmeyi başardı. Diğer bir Çinli firma olan Xiaomi ise bu konuda kendini geliştirmek adına yeni bir patent başvurusunda bulunduğu ifade ediliyor. Xiaomi’nin “Kamera Bileşenleri ve Elektronik Cihazlar” başlıklı son patent başvurusu sızdırılarak bilgilerine ulaşıldı. Bugün gün yüzüne çıkan CN201822150092 seri numaralı patent başvurusu Xiaomi’nin kamera bileşenlerinin ana lensi ve ikincil kamera lensinin detaylarını içerisinde barındırıyor.

Xiaomi, periskop kamerayı hangi telefonunda kullanacak?

Söz konusu olan bu yeni lens patentinde ana mercek ve ikincil mercek ışık eksenine dik en az bir optik eksenin ayarlanması ile ve periskop mercek girişinin ana mercek ışık eksenine dik olarak üst üste yerleştirilmesinin sonucunda oluşturulduğunu size açıklayalım. Aynı zamanda lensin kalınlığı artmayacak özel bir teknolojide kullanılacağını ifade edelim. Şirketin bu yeni kamera teknolojisini hangi akıllı telefonlarında kullanılacağı şimdilik bilinmiyor. Fakat, firmanın yeni Mi Mix 4 serisinde bu lensi kullanması oldukça muhtemel.

Periskop kamera nedir?

Söz konusu olan bu teknoloji uzun bir süre önce gerçek kameralarda öne çıktı. Yakın bir zaman önce ise Huawei, yaklaşmakta olan P30 Pro’nun “kayıpsız” 10X zoom lensli ilk akıllı telefonu olarak karşımıza çıktı. Yaşınıza bağlı kalarak, zaten periskop zoom’lu bir kameraya sahip olabilme ihtimaliniz oldukça yüksek. İsmine gelecek olursak, insanların suyun üzerinde ne olduğunu görmelerini sağlamaya yarayan denizaltı tüpünden alan periskoplu zoom lens sistemi, uzun bir boru gibi dışarı çıkmasının yerine kameranın gövdesinde yer alan zoom mekanizmasını gizlemek adına açılı bir aynaya sahip olarak karşımıza çıkıyor. Harici lens olarak bulunan lens görüntüyü yakalar. Yakalanan görüntü aynanın içerisine yansıtılır ve diğer bir lens ise bu görüntüyü kameranın içerisinde yansıtır. Teoriye göre ise bir periskop lens, bir kamera ya da akıllı telefon üreticisinin motorize uzun lens tüplerine içeren sofistike bir optik zoom sistemi oluşturmasını sağladığını sizlere açıklayalım. Kamera şirketleri uzun bir yıllardan beri iç periskopa sahip cihazlar üretti. Öte yandan ABD menşei olan Apple, yıllarca periskop lensle ilgili patentler aldı.


Google Kameraya Gece Modu GetiriyorGoogle Kameraya Gece Modu Getiriyor
Huawei gizli kamera patenti aldıHuawei gizli kamera patenti aldı

PAYLAŞ