Xiaomi ikinci çeyrekte Samsung'u geçti - Haberler - indir.com

Xiaomi ikinci çeyrekte Samsung'u geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Xiaomi’nin 2021 yılının ikinci çeyreğine yönelik mali raporu belli oldu. İkinci çeyreğe yönelik Avrupa pazarını baz alan akıllı telefon raporlarına göre Xiaomi tüm rakiplerini geçmeyi başardı. Piyasadaki Pazar araştırma şirketi olan International Straegy Analytics, 2021 yılının ikinci çeyreğine yönelik Avrupa pazarını baz alan bir telefon raporu yayınladı. Tablodaki dikkat çeken isim ise Çinli üretici marka Xiaomi oldu. Güney Koreli rakibi olan Samsung’u da geçtiği belli oldu.

Samsung’u sürpriz olarak geçen ve listenin zirvesine yerleşen Xiaomi, elde edilen verilere göre akıllı telefon sevkiyatlarını yüzde 67.1 oranında artırmayı başarıyor. Diğer yandan Samsung’un ise ancak yüzde 24’lük bir Pazar payına sahip olduğunu görüyoruz.

Xiaomi yeni RAM teknolojisiyle fark yaratacakXiaomi yeni RAM teknolojisiyle fark yaratacak

Xiaomi Samsung’u geride bırakmayı başardı

Strategy Analytics uzman raporuna göre Çinli üretici marka Xiaomi, Avrupa pazarının en büyük akıllı telefon üreticisi konuma geçiş yaptı. Pazarın dörtte birini kontrol ettiğini belirten markanın güncel olarak bölgedeki toplam payı ise yüzde 25.3 oluyor Ek olarak Avrupa’da ortalama 12.7 milyon akıllı telefon satışı yaptığı dikkat çekiyor. Xiaomi Avrupa liderliğine yükselirken, arkasındaki Samsung ise ikinci sırada bulunuyor. Avrupa pazarının yüzde 24’lük dilimine sahip olan akıllı telefon sevkiyatı ise raporlara göre 12 milyon civarında bulunuyor. Analist değerlendirmelerine göre kullanıcılar gün geçtikçe Samsung alternatifi telefonlara yöneliyorlar.

Listenin ilk 5 üyesi ise sırasıyla 2.8 milyon ve 1.9 milyon sevkiyat ile OPPO ve alt marka Realme yer alıyor. Yüzde 5.6 paya sahip OPPO’nun satış rakamları ise yıllık kapsamda yüzde 180 artış gösterdiği gözükürken, pazarın yüzde 3.8’lik dilimini ise Realme barındırıyor ve yüzde 1800 büyüdüğü gözüküyor. Bakalım yeni çeyrek dilimlerde telefon üreticilerinin ne seviyede yükselişleri yada düşüşleri yaşanacak göreceğiz.


Xiaomi Mi Mix 4, TENAA'da görüntülendiXiaomi Mi Mix 4, TENAA'da görüntülendi
Xiaomi Mi Mix 4 için MIUI 13 açıklaması yapıldıXiaomi Mi Mix 4 için MIUI 13 açıklaması yapıldı

PAYLAŞ