Xiaomi Hindistan, ürünlerinde ”Mi” ibaresini kaldırdığını bildirdi - Haberler - indir.com

Xiaomi Hindistan, ürünlerinde ”Mi” ibaresini kaldırdığını bildirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 09:12:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Xiaomi, yeni marka stratejisini dünya çapınca hayata geçirmek adına planlar kuruyor. Xiaomi Hindistan artık Mi ibaresinin kullanılmayacağını dile getirdi.

Başarılı üretici Xiaomi, akıllı cep telefon pazarında göstermiş olduğu üstün performans ile göz doldurmayı başarıyor. Şirket, uzun bir zamandır Mi serisi akıllı cep telefonları ile dikkatleri üzerine çekiyor ve emin adımlarla hareket ediyor. Çinli üretici, geçtiğimiz ay içerisinde yapmış olduğu açıklama ile beraber "Mi" ibaresinin artık küresel pazarlarda kullanılmayacağını belirtti. Şimdi ise bu açıklamaların adından Xiaomi Hindistan, Mi markasının kaldırıldığını açıkladı.

Xiaomi 12 yeni kamera tasarımı ile çıkış yapabilirXiaomi 12 yeni kamera tasarımı ile çıkış yapabilir

Xiaomi Hindistan, ürünlerinde "Mi" ibaresini tamamen kaldırdı

Bilindiği üzere Xiaomi şirketinin premium ürünleri genellikle "Mi" serisi olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fakat firma, global marka varlığını birleştirmek ve marka arkasındaki algı farkını ortadan kaldırmak için "Mi" ibaresini ürünlerinden kaldıracağını dile getirdi. Hatta kısa bir süre önce piyasaya sürülen Mi TV 5X ve bazı koşu ayakkabılarında da bu değişiklikler dikkat çekti. Xiaomi şirketinin yeni strateji ile beraber hem ana hem de kurumsal markası, altında artık yalnızca iki ürün serisi bulunacak. Bunlardan Mi markası kaldırılacak ve sadece Xiaomi olarak anılacak. Redmi ise yine şu an için olduğu gibi anılmaya devam edecek. Aynı zamanda yeni ürünlerde yalnızca Xiaomi ve Redmi markaları ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Örnek vermek gerekirse Xiaomi 11T ve Xiaomi 11T Pro gibi.

Çin merkezli üretici Xiaomi'nin küresel anlamda başlatmış olduğu bu strateji, ilk olarak oldukça büyük pazar payına sahip olan Xiaomi Hindistan tarafından gerçekleştirildi. Yine marka ve ürünler arasındaki algı boşluğunu ortadan kaldırmaktan söz eden Xiaomi Hindistan CEO’su, artık ürünlerde Mi ibaresi yerine sadece markanın ismi olacağını dile getirdi. Diğer pazarlarda da yakın zaman içerisinde bunun hayata geçirilmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi'nin En Ucuz Modeli Yakında Çıkıyor!   Xiaomi'nin En Ucuz Modeli Yakında Çıkıyor!   
Xiaomi Mi MIX 4'ün Bilmeniz Gereken 5 Benzersiz Özelliği!Xiaomi Mi MIX 4'ün Bilmeniz Gereken 5 Benzersiz Özelliği!
Xiaomi akıllı saat üretiminde rakiplerini geçti!Xiaomi akıllı saat üretiminde rakiplerini geçti!

PAYLAŞ