Xiaomi Fastboot rehberi - Haberler - indir.com

Xiaomi Fastboot rehberi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Xiaomi fastboot, Xiaomi Kullanıcıları tarafından en çok kullanılan özelliklerden birisi olsa da en çok hata alınan bölüm de olmaktadır. Bu nedenle Xiaomi fastboot kullanımının gerektiği durumlarda yaşanabilecek hatalara karşılık önceden bilgi sahibi olunması, olası sorunlarda daha hızlı bir şekilde çözüm bulunmasını sağlar. Ancak çoğu kullanıcı için temel düzeyde Xiaomi fastboot nasıl kapatılır ve nasıl bu moddan çıkılır konusunda çok ciddi sorunlar yaşanabilmektedir.

Xiaomi fastboot nedir?

Xiaomi fastboot, Xiaomi telefondan cihazlara yazılım yüklenmesi için kullanılan bir bölümdür. Özel tuş kombinasyonları ile erişimin sağlanabildiği bu bölüm aracılığıyla cihaz üzerinde daha gelişmiş özellikler ve yönetim elde edilmektedir. Ancak zaman zaman açılış ve kapanışında sorunlar yaşanabilmektedir.

Xiaomi katlanabilir telefonunu yıl sonunda tanıtabilir Xiaomi katlanabilir telefonunu yıl sonunda tanıtabilir 

Xiaomi fastboot nasıl açılır?

Xiaomi fastboot arayüzüne erişmek isteyen kullanıcıların öncelikle telefonunu tamamen kapatması gerekir. Ardından telefondaki ses azaltma tuşu ile güç tuşuna aynı anda basılı tutulmalıdır. Ekranda logo ya da farklı görüntüler görünene kadar tuşların basılı tutulmaya devam edilmesi gerekir. Belirtilen tuşların kullanılması ile birlikte kolay bir şekilde ilgili ekrana erişim sağlanabilmektedir. Ekran açıldıktan sonra cep telefonunun USB bağlantısı ile bilgisayara aktarılması, yazılım kurulumlarının kolay bir şekilde yapılmasını sağlar. Telefonu sıfırlamak isteyen kullanıcıların da kullanmak zorunda olduğu bu alanda, cihaz sıfırlanmak ve fabrika ayarlarına döndürmek isteniyorsa ses azaltma ve arttırma tuşları ile hard reset seçeneğinin kullanılması yeterlidir.

Xiaomi fastboot nasıl kapatılır?

Normal bir şekilde ara yüzün kapatılmaması halinde kullanıcılar bir çıkmaz içerisine girecektir. Butonların çalışmaması, temassızlık ya da sistemin kitlenmesi durumunda yapılması gereken tek işlem cihazın şarjının bitmesini beklemektir. Eğer telefon çıkarılabilir bir bataryaya sahip ise bataryanın çıkarılarak yeniden takılması ile telefon başlatılabilir ve kullanılabilir. Çok sık yaşanmasa da mevcut hataları yaşayan kullanıcılar bulunmaktadır. Ancak telefon kilitlendiğinde dolayı tuşlar çalışmamakta ve herhangi bir şekilde telefon üzerinde kontrol sağlanamamaktadır. Özellikle çıkarılabilir bir pili olmayan kullanıcılar için bu sorun can sıkıcı hal alabilmektedir. Pili yüksek seviyelerde olan kullanıcıların çok az güç gerektiren ekranda pilin bitmesinin beklemesi uzun saatler sürebilir. Bu nedenle de Xiaomi fastboot kullanılması gereken durumlarda kullanıcıların son derece dikkatli olması ve doğru bir şekilde yapması gerekir.



PAYLAŞ