Xiaomi ekrana gömülü kamera patenti ile geleceğe ışık tutuyor - Haberler - indir.com

Xiaomi ekrana gömülü kamera patenti ile geleceğe ışık tutuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 16:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonların günlük hayatımızda vazgeçilmez bir hal alınca, pazardaki rekabet gün geçtikçe daha da artmaya başladı. Birçok şirket, fark yaratacak olan yeni tasarımlar ve teknolojiler bulmaya çalışıyor. Özellikle de ekran tasarımları, son zamanlarda oldukça değişken oldu. Şöyle ki yüksek ekran kasa oranına sahip olan akıllı cep telefonlar her zamankinden daha popüler bir hal aldı. Aynı zamanda ön kameralar da birçok yere taşındı. Xiaomi tarafından gelen son bilgilere göre şirket, ekrana gömülü olan bir kamera patenti aldı. Ekran ile ilgili patent başvurusu, geçen yıl Xiaomi tarafından yapılmıştı. Artık patent sahibinin Xiaomi olduğu tescillenmiş oldu.

Xiaomi'den yenilikçi bir patent

Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi ekrana gömülü kamera patenti ile geleceğe ışık tutacak gibi gözüküyor. Yüksek ekran kasa oranına sahip olan telefonlar, kullanıcılara çok daha kaliteli bir deneyim sunuyor. Ancak bu oranın yüksek olmasındaki esas engel ön kameralar oluyor. Açılabilir kamera ile ön kamera tamamen ortadan kaldırılmış olsa da, bazı kullanıcılar pop-up kamerayı pek de güvenilir bulmuyor ve bozulma ihtimalinden korkuyor. Delikli ekran tasarımı ise ön kamerayı çok daha küçültmüş olsa da kullanıcılar bu iki tasarımın ortasını bularak daha başarılı bir kullanım sunmayı istiyor. Hem cihazın ön kısmında görünmeyen hem de herhangi bir mekanizmaya sahip olmayan bir cihaz, piyasada ön planda olabilir. 

Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi Note 10 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi Note 10 özellikleri ve fiyatı

Cihazların ekranına gömülü olan kamera konsepti üzerinde çalışmalar yapan Xiaomi, ekran altı kameraların son kullanıcıya ulaşmadan önce üstesinden gelinmesi gereken bir kaç engel olduğunu dile getirdi. Xiaomi’nin Başkan Yardımcısı Lu Weibing, ekranın alt kısmında yer alacak olan kameranın üzerinde olan panellerin, ışığı çok fazla engellediği belirtildi. Fakat, Xiaomi ekrana gömülü olan kamera patenti ile buna bir çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Cihazın ön kamerası üzerinde bulunan ekran, normal durumda görüntü işlevini yerine getirirken, ön kameranın açılacağı zaman piksellerini söndürüyor. Bu sayede ise ön kamera yeterli seviye ışığı alabilecek seviyede geliyor. Bu sayede ise hem ön kamera ile meşgul edilmiyor hem de herhangi bir mekanizma da yer almıyor. Yeni alınan bu patentin ne zaman kullanılama sunulacağı ise henüz bilinen bir durum değildir. 

 


Xiaomi telefon kullanım verilerini kaydettiği iddiasıyla karşı karşıyaXiaomi telefon kullanım verilerini kaydettiği iddiasıyla karşı karşıya
Xiaomi MIUI 12 arayüzü dağıtılmaya başlandıXiaomi MIUI 12 arayüzü dağıtılmaya başlandı
Xiaomi hangi verileri topladığını açıkladıXiaomi hangi verileri topladığını açıkladı

PAYLAŞ