Xiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı oldu - Haberler - indir.com

Xiaomi, dünyanın bir numaralı satıcısı oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-06 19:00:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Xiaomi, 2021 Haziran ayında yakaladığı satış başarısı ile dünyanın en çok satan akıllı telefon üreticisi olmayı başardı. Çinli dev marka, 2011 yılında piyasaya girdiğinden beri ilk defa bu unvana sahip oldu. Çinli üretici Xiaomi’nin satış rakamlarının yüksekliği, başarı olarak nitelendirilirken, bu alanda yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Şirket, 2021 Haziran ayında dünyanın en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi unvanına sahip oldu. 2021 Haziran ayında satışları %26 oranında artış yapan Xiaomi, ayın en hızlı büyüyen markası oldu. 2011 yılından beri ise toplamda 800 milyondan fazla akıllı telefon satan Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreğinde ise satış noktasında dünya genelinde ikinci sırada yer alıyordu.

Xiaomi dünyada bir numara olmayı başardı

Xiaomi Mi Mix 4, TENAA'da görüntülendiXiaomi Mi Mix 4, TENAA'da görüntülendi

Counterpoint Research’in araştırma yöneticisi Tarun Pathak, Xiaomi’nin geçtiği liderlik hakkında şunları söyledi: Huawei’nin düşüşü başlar başlamaz Xiaomi, bu boşluğu doldurmak adına sürekli ve agresif bir çaba içine girdi. Şirket, Huawei ve HONOR’dan arta kalan Çin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında büyümeye devam ediyor.” Ayrıca Çin pazarının ve Samsung’un yaşadığı daralmalar hakkında ise uzman analist Varun Mishra;   “Çin pazarı, düzenlenen 618 festival sayesinde %16 büyüdü ve Xiaomi de en hızlı büyüyen şirket oldu. Xiaomi, bu başarsını düşük gelir seviyesinin hakim olduğu şehirlerdeki büyümesi ve Redmi 9, Redmi Note 9 ve Redmi K serisinin üstün performansına borçlu. Vietnam’da yeni bir COVID-19 dalgasının ortaya çıkmasıyla birlikte Samsung’un üretimi de sekteye uğradı. Xiaomi de Samsung’un A serisinden kalan bu kısa süreli boşluğu güçlü ortaya seviye ürün gamı ve geniş pazar hakimiyetiyle doldurdu.” Dedi.

COVID-19 salgını Vietnam’da düzelmez ise Samsung üretimde sıkıntılar yaşamaya devam edecek. Bu sıkıntılar ise Xiaomi’ye yararken, Samsung’un yakında liderliğe tekrar oturması bekleniyor.


Xiaomi ikinci çeyrekte Samsung'u geçtiXiaomi ikinci çeyrekte Samsung'u geçti
Xiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilirXiaomi'den Apple Car rakibi otonom araç gelebilir

PAYLAŞ