Xiaomi dudak uçuklatan satış rakamlarını açıkladı - Haberler - indir.com

Xiaomi dudak uçuklatan satış rakamlarını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-26 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, 2020 yılında her ne kadar akıllı cep telefon sattığını ve ne kadar kazandığını aktardı. Son dönemler içerisinde popüler akıllı cihaz üreticilerinin başında gelen Çin merkezli Xiaomi, özellikle fiyat performans telefonlarıyla ülkemizde de oldukça popüler bir konumdadır. 

Akıllı cep telefon pazarında her geçen gün üst sıralara yükselmeye devam eden Xiaomi, geçtiğimiz yıl ne kadar telefon satışı yaptığını ve elde ettiği geliri de aktardı. 

İlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacakİlk yerli üretim Xiaomi Redmi 9C olacak

37,7 milyar dolar kazanıyor

Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Xiaomi, 2019 yılına göre gelirini yüzde 19,4 artırarak geçtiğimiz yıl 37,7 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Aynı zamanda şirketin net karı da 1,9 milyar dolar olarak belirlen ve yine bir önceki yıla oranla yüzde 12,8 oranında da büyüme sağlandı.

146 milyon telefon satışı yapıldı

Bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 17,5 oranında artırmayı başaran Xiaomi, 2020 yılı boyunca 146,4 milyon akıllı cep telefon satışı yapmayı başardı. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinin 2020 yılında sadece akıllı cep telefon satışları üzerinden elde etmiş olduğu gelir 23,3 milyar dolara çıkarken, bu rakam bir önceki yıla göre yüzde yüzde 24,6 arttı. Son olarak belirtmek gerekirse başarılı şirket Xiaomi, "premium" segment akıllı cep telefon satışlarından da söz etti. Başarılı marka, 2020 yılında 300 euro ve üzeri fiyat etiketine sahip 10 milyon akıllı telefon satışı yapmayı başardı.


Xiaomi Mi 10S global sürümüyle görüntülendiXiaomi Mi 10S global sürümüyle görüntülendi
Xiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldıXiaomi Mi Pad 5'in özellikleri sızdırıldı
Xiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldıXiaomi Mi Mix görüntüleri sızdırıldı

PAYLAŞ