Xiaomi deprem monitörü geliştiriyor - Haberler - indir.com

Xiaomi deprem monitörü geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 18:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi'nin cihazları, telefona gelen bir titreşimle deprem yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili olarak uyarı veren özelliğine kavuşacak. 

Çin merkezli şirket Xiaomi, ilk olarak 2010 yılında akıllı cep telefonları ve akıllı TV'lerde kullanılmak üzere deprem uyarısı özelliğini entegre etti. Söz konusu özellik, Chengdu Yüksek Teknoloji Afet Azaltma Enstitüsü ile yapılan işbirliği sayesinde de mümkün oldu. Teknoloji dünyasının dev ismi, geçtiğimiz günler içerisinde, yayınlamış olduğu Kasım 2019'dan bu yan gönderilen toplam 12.64 milyon uyarı mesajı ile 4.0 ve üzerinde olan büyüklükteki 35 deprem ile ilgili olarak bir şeyler uyardığının gösteren verileri sundu.

Xiaomi hızlı şarjda rekor kıracak teknolojisini yarın tanıtacakXiaomi hızlı şarjda rekor kıracak teknolojisini yarın tanıtacak

Xiaomi telefonlar deprem olduğunda uyaracak

Ses getiren yeniliklerin doğası gereği Xiaomi, bir farklı afet erken uyarı sistemini henüz piyasaya sürme yolunda adım adım ilerliyor. Şirket, cep telefonlarının sadece deprem uyarı bilgisi almasını değil aynı zamanda depremleri de izlemesini sağlayan yeni bir özellik sundu. Söz konusu bu özellik, akıllı cep telefonlarını dünyanın sismik aktivitelerini gerçek zamanlı bir şekilde izleyebilecek yeni sensörlerle beraber kullanımı sağlayacak. Bu teknoloji sadece deprem izleme maliyetinden tasarruf etmekle kalmayıp, aynı zamanda izleme sayısını da büyük anlamda artırarak ulusal deprem izleme ve erken uyarı sistemini eksiksiz hale getirecek. Xiaomi cihazları için bu yeni özellik, zaman geçtikçe tüm Xiaomi telefonlarında kullanıcıların beğenisine sunulacak. Fakat MIUI 12.5 geliştirme sürümünü çalıştıran Mi telefon kullanıcıları, deprem takip etme gönüllerine katılmak adına Cep Telefonu Yöneticisi-Deprem Erken Uyarı'ya başvurabilirler.

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi, cep telefonundaki sensör titreşimi algıladığı anda, bunun deprem bilgisi olup olmadığını anlamak adına uç hesaplama yoluyla karar verilecek. Eğer doğruysa, bilgileri erken uyarı merkezine gönderecek ve merkezi birden gazla cep telefonundan gelen bilgileri ve depren verilerini Al kullanarak gerçekten bir deprem olup olmadığına karar verecek ve hesaplama yapılacak. Depremin tespit edilmesi halinde depremin büyüklüğü, merkez üssü konumu ve zamanı hızlı bir şekilde hesaplanacak ve ardından çevredeki etkilenme ihtimali olan kişilere de bilgilendirme mesajı gidecek. Her Xiaomi cep telefonu bir deprem monitörü olduğunda, deprem monitörlerinin sayısı büyük anlamda değişebilir. Bu şekilde, geleneksel deprem monitörleri olmayan bölgeler, erken uyarı bilgisi alabilir ve ulusal deprem izleme ve erken uyarı ağı daha geniş bir alan kapsayabilir. Xiaomi'nin deprem algılama özelliği hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               Xiaomi Studios, Mi 11 ile İstanbul'da çekilen ilk filmini yayınladı               
Xiaomi Mi Store Mağazası Tepe Nautilus’ta AçıldıXiaomi Mi Store Mağazası Tepe Nautilus’ta Açıldı
Xiaomi'nin yeni logosuna ödediği para ortaya çıktı          Xiaomi'nin yeni logosuna ödediği para ortaya çıktı          

PAYLAŞ