Xiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladı - Haberler - indir.com

Xiaomi çip sıkıntısından etkilenmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene başlayan çip sıkıntısı Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi’yi de vurdu.

Pandemiyle birlikte fabrikaların kapanması akıllı telefon pazarında çip sıkıntısı tetiklemişti. Sadece telefon üretimini değil teknoloji dünyasında pek çok üretimi de aksatan bu sorun bazı üreticileri diğerlerinden daha fazla etkilemişti. Örneğin Apple ve Huawei bu sorunlardan daha çok etkilenen şirketler olurken Xiaomi çip sorununu neredeyse sorunsuz bir şekilde atlatıyordu ki şirketin Endonezya merkezli olarak Redmi Note 10 modelinin satışını durdurduğu öğrenildi.

Xiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa ÇıktıXiaomi'nin Türkiye'de Üretilen Modeli Redmi Note 10S Satışa Çıktı

Xiaomi, Redmi ve POCO için Android 12 tarihleri açıklandı

Şirket Endonezya merkezli olarak üretimi durdurmak zorunda kalsa da bazı kaynaklar bu durumun sadece Endonezya için geçerli kalmayabileceğini, Xiaomi’nin çip sıkıntısı nedeniyle başka ülkelerdeki üretimleri de durdurma kararı alabileceği aktarılıyor. Şirketin Endonezya’da üretimi neden durdurduğuna dair resmi bir açıklama olmasa da bu durumun arkasındaki nedenin çip sıkıntısı olduğu düşünülüyor.

Günümüzde pek çok akıllı telefon şirketi telefonlarına koymak adına yeteri kadar işlemci bulamıyor ve bu durum da üretimi engelliyor. Birkaç farklı nedeninde etkisiyle çip sıkıntısının Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Mi Mix 4’ü de çok sayıda üretmesine engel olduğu da biliniyor. Her ay güçlü bir üretim yapan Çin merkezli teknoloji devi bazı popüler modelleri için çip tedarikini bitirmiş gibi görünüyor. TSMC’nin açıklamalarına göre ise yaşanan bu sıkıntı önümüzdeki senenin ortalarına kadar devam edecek.

Xiaomi yakında yeni bir etkinlik düzenleyecek

Xiaomi 15 Eylül 2021 tarihinde yeni bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte yeni ürün ya da ürünlerini tanıtacak. Şirketin tanıtacağı ürünler henüz netlik kazanmasa da bu etkinlikte sızıntıları yapılan Mi 11T ve Mi 11 Pro tanıtılabileceği aktarılıyor. Türkiye’de de satışa sunulacak olan bu modeller dışında şirketten yeni bir katlanabilir telefon modeli de gelebileceği söyleniyor. Bildiğiniz üzere şirket uzun bir süredir ilk katlanabilir cihazı Mi Mix Fold dışında bir katlanabilir telefon daha geliştiriyor. Şirketin geçtiğimiz günlerdeki etkinlik paylaşımı da kesin olmamakla birlikte bir katlanabilir cihaza işaret ediyor gibi görünüyor. Şirketin lansmanda tanıtacağı ürünler hakkında yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Xiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldıXiaomi’nin 100W şarj standı tanıtıldı
Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!Xiaomi ürünlerini sızdıran casusa 155 bin dolar ceza!

PAYLAŞ