Xiaomi çift ekranlı telefon patenti aldı! - Haberler - indir.com

Xiaomi çift ekranlı telefon patenti aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 10:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin’in popüler telefon üreticisi olan Xiaomi’nin haziran ayında yapmış olduğu bir patent başvurusu onaylandı ve patent detayları ortaya çıktı. Onaylanan patentte dikkat çeken noktalardan birisi çift ekrana sahip bir cihaz oldu. Çinli marka sunduğu modeller ile kullanıcıların beğenisini kazanmaya devam ediyor. Öyle ki son olarak bugün satışa sunulan Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro stokları dakikalar içerisinde tükendi. Şirket şimdi ise yeni bir patent içeriği ile gündeme geldi. Çin Patent Ofisi’nde ortaya çıkan söz konusu bu patent, Xiaomi’nin yeni akıllı telefon modelini sadece ekrandan oluşturma fikrini ortaya sunuyor. Ortaya çıkan patent görsellerine göre ise iki ekrana sahip bir telefon olacağı gözüküyor. Haziran ayında başvurusu gerçekleştirilen patent bugün itibariyle onay aldı. Patentteki cihazın arka ve önünde olmak üzere iki ayrı ekran olduğunu görüyoruz.

Xiaomi’den çift ekranlı telefon geliyor

Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 10 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 10 özellikleri ve fiyatı

Patent görseline göre cihazın oldukça ince ekrana çerçevelerine sahip olduğunu görüyoruz. Diğer yandan modelde kullanılacak olan güç tuşu ve ses kontrol tuşları, cihazın sağında yer alırken, sol tarafta da bir tuş bulunuyor. Diğer yandan patent görsellerine göre konuşacak olursak bu cihazda bir ön kamera yer almıyor. Öyle ki cihaz çift ekrana sahip olduğu için cihazın arka kamerasının olduğu yüzeyde de ekran olduğu için o kameranın bir ön kamera olarak kullanılabilmesi bekleniyor. Cihazın arka yüzeyindeki ekran için konuşacak olursak ise, Xiaomi bu noktada sorunları aşmış ve arka kısmın büyük bir bölümünün telefon ekranından oluştuğu gözüküyor.

Xiaomi’nin henüz patentten oluşan bu cihazı piyasada görecek miyiz henüz bilinmiyor. Ancak geliştirmelerin sürdüğü ve şuan için kağıt üzerinde olan bu modelin önümüzdeki dönemlerde piyasada olma ihtimalinin de bulunduğunu söyleyebiliriz.


Xiaomi Mi 10 ailesinin global tanıtımı ertelendi!Xiaomi Mi 10 ailesinin global tanıtımı ertelendi!
Xiaomi Mi 10, 1 dakikada 28 milyon dolarlık satışla rekor kırdı!Xiaomi Mi 10, 1 dakikada 28 milyon dolarlık satışla rekor kırdı!

PAYLAŞ