Xiaomi cep telefonuyla sinema sektörüne atılıyor - Haberler - indir.com

Xiaomi cep telefonuyla sinema sektörüne atılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük akıllı cep telefon üreticileri arasında yer alan Xiaomi, kendi film stüdyosunu kurdu. Cep telefonlarıyla çekilen filmler çok yakın zamanda gelebilir. 

Dünyanın en güçlü akıllı cep telefon üreticileri arasında yer alan Xiaomi, ürün skalasını daha da genişletmek üzere harekete geçti. Bilgisayarda, arabaya kadar birçok alanda yatırım yapan şirket, oldukça ilginç alanlarda yer almaya yönelik hareket ediyor. Eğlence sektöründe de yatırım yapma kararı alan Xiaomi, film stüdyosu kurma kararı verdi. Stüdyoya ait olan hesap, Çin'in Twitter'ı olarak nitelendirilen Weibo'da kendini gösterdi. 

Xiaomi yeni televizyonu Mi TV'yi tanıttıXiaomi yeni televizyonu Mi TV'yi tanıttı

Xiaomi kendi telefonlarıyla film çekecek

Weibo'da ortaya çıkan Xiaomi film stüdyosu, adından da anlaşılacağı üzere içerik oluşturmak üzere çeşitli hamleler yapıyor. Fakat standart film stüdyolarından biraz daha farklı olacak bir sistem inşa ediliyor. Akıllı cep telefonların kamera performansını göstermek adına bu şekilde bir hamle yapan şirket, kendi ürünlerini kullanarak çeşitli filmlere üretecek. Proje Xiaomi Creator programının bir parçası olarak başlatıldı. Geçmişte benzer bir çalışma da Apple tarafından yapılmıştı. iPhone akıllı cihazlar ile üç dakikalık filmler çeken ABD'li teknoloji devi, bunu cep telefonlarının tanıtımı yapmak adına kullanmıştı. Şimdi ses Xiaomi bu örneği takip ederek hareket edecek gibi gözüküyor. Her ne kadar akıllı cep telefonların kameraları, profesyonel film çekme kameraları kadar güçlü olmasa da kullanıcılara fotoğraf ve videografi için daha uygun ve daha erişilebilir bir seçenek sunuyor. 

Özellikle bütçesi yetersiz olan ve daha amatör düzeyinde olan çalışmalar yapan içerik üreticiler, film veya benzer projeler çekmek adına telefonlarını kullanıyor. Bu sebeple Xiaomi'nin yeni stüdyosu bu kişiler için daha fazla fırsat getirmeyi hedef alıyor. Yakın zaman içerisinde Çin merkezli teknoloji debi konu ile ilgili olarak daha fazla açıklama ve orijinal filmler çekmesi bekleniyor. Esas merak edilen konulardan biri ise şirketin büyük yapımlar üretip üretmeyeceğidir. Fakat yeni stüdyo ve içerik üretici programları ile ilgili olarak daha fazla ayrıntı henüz aktarılmadı. Bu sebeple ile konuyla ilgili olaran yeterli bilgiler gelene kadar sürecek gibi gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Xiaomi katlanabilir telefonunu yıl sonunda tanıtabilir Xiaomi katlanabilir telefonunu yıl sonunda tanıtabilir 
Xiaomi Fastboot rehberiXiaomi Fastboot rehberi
Xiaomi Mi Mix 4 için yeni özellikler sızdırıldıXiaomi Mi Mix 4 için yeni özellikler sızdırıldı

PAYLAŞ