Xiaomi bundan sonra Saf Android'li akıllı telefon çıkarmayacak - Haberler - indir.com

Xiaomi bundan sonra Saf Android'li akıllı telefon çıkarmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-08 11:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonu sektörünün başta gelen isimlerinden Xiaomi artık Saf Android deneyimi sunan akıllı cep telefonlar üretmeyecek. Çin merkezli üretici şirketin Android One programından ayrıldığı bildiriliyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Anrdoid One programı kapsamında akıllı cep telefonu üretmeyeceği bildiriyor. Söz konusu bu gelişmeyle beraber Xiaomi Mi A4'ün piyasaya sürülme ihtimali de ortadan kalkmış gözüküyor. 

Üretici şirketin neden bu şekilde bu karar aldığına dair henüz bir açıklama bulunmuyor. Hatırlamak gerekirse daha önce Motorola da benzer bir hamle yaparak Android One programının ayrılma kararı almıştı. Yani Saf Android deneyimi sunan akıllı cep telefonlarda yaprak dökümü devam ediyor. 

Xiaomi Mi 10 Pro Plus tanıtım tarihi belli olduXiaomi Mi 10 Pro Plus tanıtım tarihi belli oldu

Bir tek HMD Global kaldı

Android One projesi, yazılım güncellemelerini Android telefonlara hızlı bir şekilde sunmak için hayata geçirilmişti. Ancak Xiaomi Mi serisi cihazlar güncellemeleri gecikmeli olarak aldı. Ayrıca yeni sürümler çok sayıda hatayı da beraberinde getirdi. Şu anda Saf Android'li akıllı telefon üreten tek büyük şirket HMD Global kalmış gibi görünüyor. Finli şirket bildiğiniz gibi Nokia markasının sahibi. Akıllı telefonlarını da bu marka altında piyasaya sürüyor.


Xiaomi’nin bütçe dostu akıllı telefonlar için fiyat değişikliğine gidebilirXiaomi’nin bütçe dostu akıllı telefonlar için fiyat değişikliğine gidebilir
Xiaomi Mi 10 Pro Plus çift hücreli pile sahip olacakXiaomi Mi 10 Pro Plus çift hücreli pile sahip olacak
Xiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdiXiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdi

PAYLAŞ