Xiaomi bu yıl 150 Mp kameralı bir telefon tanıtabilir - Haberler - indir.com

Xiaomi bu yıl 150 Mp kameralı bir telefon tanıtabilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yeni ortaya çıkan bazı söylentilere göre Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi’nin 2020’nin dördüncü çeyreğinde yeni bir akıllı telefon piyasaya süreceği iddia ediliyor. Bu modelin dikkat çeken noktası ise sahip olacağı iddia edilen 150 MP kamera sensörü oluyor. 150 MP kamera sensörünün mimarının ise Güney Koreli şirket Samsung olması bekleniyor. Akıllı telefonlar arasında megapiksel rekabeti tüm hızıyla devam ediyor. Rakip şirketler arasında kurulan ortaklıklar ile yüksek çözünürlüğe sahip kameraları görmek mümkün oluyor. Xiaomi’nin ise geçtiğimiz dönemde 108 MP değere sahip kameralı Mi Note 10 Pro modeli sunduğu biliniyor. Bu cihaz 108 megapiksele sahip dünyanın ilk akıllı telefon modeli olmuştu. Söz konusu bu sensör için ise Samsung ile ortaklığa gidilmişti.

Xiaomi’den 150 MP kameralı telefon geliyor

Amazon, Koronavirüse karşı termal kameralar kullanmaya başladıAmazon, Koronavirüse karşı termal kameralar kullanmaya başladı

Güvenilir sızıntıları ile bilinen kaynak Ice Universe tarafından 150 MP kamera sensörüne sahip ilk telefonun 2020’nin dördüncü çeyreğinde pazarda olacağını duyurdu. Ice Universe, 150 MP kamera sensörünün Samsung tarafından üretileceği ancak sensörü kullanan ilk akıllı telefon üreticinin Xiaomi tarafından kullanılacağını belirtiyor. Yayınlanan söz konusu habere göre Samsung, 150MP kamera sensörü için Ar-Ge çalışmalarını bitirmiş durumda. Sensörün yaklaşık 2.5 cm’lik bir alan kaplayacağı belirtilirken, Galaxy S20 Ultra’da yer alan ISOCELL Bright HM1 sensöründe kullanılan Nanocell teknolojisini kullandığı da belirtiliyor.

Nanocell teknolojisi sayesinde ise Samsung’un geliştirmiş olduğu 150MP kamera sensörü daha yüksek ışık emilimi yapabilecek ve dokuz pikseli bir araya getirecek. Bu sebeple çekilen fotoğraflar 16 MP’lik bir piksel sayısına sahipmiş gibi olacak. Oppo ve Vivo’nun 150 MP sensöre sahip telefonlar için çalıştığı anlamına geliyor. İki telefon üreticisi de telefonlarını pazara sunmak için 2021’in ilk çeyreğini bekleyecekler. Bu modellerin Snapdragon 875 işlemcisinden güç alması bekleniyor.


Nokia 9.3 PureView ekran altı kamera ile gelebilir!Nokia 9.3 PureView ekran altı kamera ile gelebilir!
Samsung 600 Megapiksel kameralı telefon üretecek!Samsung 600 Megapiksel kameralı telefon üretecek!

PAYLAŞ