Xiaomi Birleşik Krallık'taki tek mağazasını kapattı! - Haberler - indir.com

Xiaomi Birleşik Krallık'taki tek mağazasını kapattı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-11 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi 2018 senesinin sonlarına doğru Londra’da açtığı ilk ve tek mağazasını kapattı. Konu hakkında açıklama yapan şirket sözcüsü bu kararın şirket stratejisiyle ilgili olduğunu belirtti.

Akıllı telefon pazarında diğer üretici şirketlerle kıyaslandığında henüz çok yeni olan Çin merkezli Xiaomi, piyasaya sürdüğü akıllı telefon modelleriyle tüketicilerin en çok tercih ettiği markalardan biri olmayı başardı. Her geçen gün daha da büyüyen şirket 2018 senesinde İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk mağazasını açmıştı.

Xiaomi Mi Mix Alpha daha gelişmiş bir işlemciyle piyasaya giriyor!Xiaomi Mi Mix Alpha daha gelişmiş bir işlemciyle piyasaya giriyor!

Xiaomi Londra'da kepenk indirdi!

“Westfield Alışveriş Merkezi”nde açılan mağaza 2 sene sonra ani bir kararla kapandı. Xiaomi mağazayla ilişkili sosyal medya hesaplarını silerken Westfield mağazası da haberin doğruluğunu teyit etti. Şirketin bu hamlesiyle İngiltere’de hizmet veren hiçbir Xiaomi mağazası kalmadı.

Xiaomi İstanbul'da deneyim mağazası açıyor!

Şirketin böyle bir kararı tam olarak neden aldığı bilinmese de, Xiaomi sözcüsü bu kararın arkasında gölge için güncellenen bir parkende satış strateji olduğunu belirtti. Konu hakkında Android Authority’e açıklama yapan sözcü durumu "Yerel perakende stratejimizdeki bu düzenleme, Batı Avrupa’da hızla büyüyen işlerimize karşı bir tepki niteliğinde. Bir yıldan uzun bir süre önce İngiltere’ye resmi olarak gelişimizden bu yana kullanıcılarımız, Mi hayranlarımız ve ortaklarımızla ilişkiler kurmayı her zaman sevdik ve destekleri için onlara teşekkür ediyoruz. İngiltere’deki kullanıcılar ve Mi hayranları, resmi internet sitemiz ve gelecekte ürün lansmanlarımızla birlikte duyurulacak diğer kanallarımız aracılığıyla Xiaomi ürünlerini almaya devam edebilir." Sözleriyle ifade etti.

Xiaomi sözcüsünün yapmış olduğu açıklamalara göre kullanıcı adaylarının artık Londra’da alışveriş yapabileceği fiziksel bir mağaza bulunmasa da, müşteriler Amazon UK ve Xiaomi UK gibi internet sitelerinden Xiaomi ürünlerini satın alabilecekler.

Xiaomi’nin bu hamlesi şirketin satış stratejisi konusunda da ciddi bir değişikliğe gittiğini gözler önüne seriyor. Bildiğiniz gibi yerel mağazaların yanı sıra akıllı telefon satışları için çevrimiçi ortamlara yoğunluk veren şirket bu hamlesiyle pazarlama stratejisini de değiştirmiş oldu. Xioami’nin bu kararı almasında etkili olan neden tam olarak bilinmese de şirketin Londra’daki ilk ve tek mağazasını kapatması bir çok kullanıcı açısından üzücü bir gelişme oldu.

 


Xiaomi Mi 10s mi geliyor?Xiaomi Mi 10s mi geliyor?
Xiaomi Mi Note 10 dayanıkıklılık testinde!Xiaomi Mi Note 10 dayanıkıklılık testinde!

PAYLAŞ