Xiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdi - Haberler - indir.com

Xiaomi Avrupa pazarında Huawei'yi tahtından indirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

2020 yılının ikinci çeyreğinde hazırlanan verilere göre Çinli teknoloji şirketlerinden Xiaomi, Huawei’yi geçmeyi başardı. Bu başarısı sayesinde Avrupa pazarındaki en büyük pazar payına sahip 3. firma olarak gündemde adından söz ettiriyor. Firma ilk 5’te en çok büyüyen marka olarak rakiplerini kıskandırıyor. Yılın ilk çeyreğinde tam olarak %145 gibi inanılmaz bir büyüme sağlayan Xiaomi, bu başarısını daha da artırarak performansını yılın ikinci çeyreğinde de devam ettirdi. Yılın ikinci çeyreğinde ise tam satışlarını daha da artırmayı başaran şirket Canalys’in raporuna göre Huawei’yi geride bıraktı.

Xiaomi, Huawei’yi geride bıraktı

Bu hafta A101 marketlerde Xiaomi Earbuds S, BİM marketlerde Volta elektrikli scooter varBu hafta A101 marketlerde Xiaomi Earbuds S, BİM marketlerde Volta elektrikli scooter var

Geçtiğimiz yıla göre bu yıla oldukça hızlı bir şekilde geçiş yapan üretici şirket Xiaomi, gözünü farklı bir Çin merkezli üretici şirketlerinden biri olarak Huawei’nin yerine dikmişti. O dönemde kıtanın akıllı telefon pazarında üçüncü sırada yer alan isim Huawei idi. Yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %65 yükseliş yakalayan Xiaomi, bu anlamda ilk beş firma arasında zirveyi aldı. Xiaomi’nin toplam pazar payı ise %17 olarak açıklandı. Firma, Huawei’nin yaşadığı zorlukları kendi çıkarına kullanmayı planladığı için Avrupa pazarına odaklanmıştı.

Bildiğiniz üzere ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının merkezinde yer alan firmalardan biri olan Huawei, ABD yaptırımlarına maruz kalmıştı. ABD’nin bazı Avrupalı müttefikleri de Huawei yaptırımlarını destekleyen hamleler yapmıştı.

Samsung zirveyi kaptırmıyor

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %31 düşüş yaşayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yine de listenin zirvesinde yer almayı başardı. Güney Kore merkezli lider şirket, pazardaki her 10 cihazın 3’ünün üreticisi oldu. Onu %21 pazar payına sahip Apple takip etti. Apple, %42 yükselişle Xiaomi dışında pazar payını arttırabilen ilk 5’teki tek firma oldu. 

Çin merkezli üretici şirket Huawei ise yaşadığı sorunlara ve listede gerilemesine rağmen %17 pazar payına sahip ve dördüncü sırada bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde üreticinin satışları arasında yüzde 17’lik bir fark olduğu belirtildi. Listenin son üyesi ise %2 pazar payına sahip olan HMD Global oldu. Her geçen yıl bir öncekine göre çeşitli hareketliliklerin yaşandığı teknoloji dünyasında Xiaomi kendisini bir adım daha öteye taşımayı başarmış gözüküyor. 


Xiaomi Mi 10 Pro Plus AnTuTu testinde görüldüXiaomi Mi 10 Pro Plus AnTuTu testinde görüldü
Xiaomi Mi 10 Pro Plus'ın performansını kullanıcıları belirleyecekXiaomi Mi 10 Pro Plus'ın performansını kullanıcıları belirleyecek
Xiaomi’nin bütçe dostu akıllı telefonlar için fiyat değişikliğine gidebilirXiaomi’nin bütçe dostu akıllı telefonlar için fiyat değişikliğine gidebilir

PAYLAŞ