Xiaomi, Android 10 için ilk tarihi açıkladı! - Haberler - indir.com

Xiaomi, Android 10 için ilk tarihi açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-13 19:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Eylül ayının ilk haftalarında Android 10 sürümünü yayınlayan Google teknoloji şirketlerinin de dikkatini çekmişti. Şuanda üretilen birçok akıllı telefon Android 9 Pie temeline dayanıyor. Yeni güncellemeyi ilk alacak olan telefonlar ise kuşkusuz ki Google’ın Android 10 Beta testtine katılan cihazlar. Ancak markaların yeni ürettiği cihazlarda da Android 10 sürümünün yayınlanması bekleniyor. Kullanıcılarına birçok imkan tanıyan Android 10, yerleşik karanlık mod desteğinden, gelişmiş güvenlik önlemlerine kadar pek çok yeniliği barındırıyor. İlk güncellemeyi 5 Eylül tarihiyle Google’ın ürettiği Pixel cihazların almasıyla birlikte, diğer telefon üreticileri de Android 10 için kolları sıvadı. 

Xiaomi Anroid 10 güncellemesini ne zaman alacak? 

Android 10'da olmayan şaşırtıcı özellikAndroid 10'da olmayan şaşırtıcı özellik

Akıllı telefon üreticilerinden bazıları Google ile yaptığı görüşmeler sonrasında Andorid 10 sürümünü hangi telefonların alacağını ve güncelleme tarihlerini açıklarken, bazı üreticiler ise sessiz kaldı. Bu üreticilerin arasında Xiaomi’de vardı. Android 10 yazılımını alacağı bilinen üreticinin bu güncellemeyi kullanıcılarına ne zaman sunacağı konusunda herhangi bir bilgi yer almıyordu. 

Ancak gelen haberlere göre Xiaomi Mi 9, Mi 8 ve Mi Mix serisi cihazların bu sene içerisinde Android 10 güncellemesi alacağı söyleniyor. Xiaomi’nin destek ekibinden gelen açıklamaya göre Xiaomi Mi 9T cihazın Android 10 güncellemesini gelecek ayın başlarında alacağı ortaya çıktı. Bu Xiaomi’nin Android 10 hakkında yaptığı ilk tarih açıklamasıydı. 

Bu açıklamayla birlikte Android 10 Beta testine dahil olan üreticilerden olan Xiaomi’nin güncellemeyi en hızlı alacak olan üreticiler arasına girmeyi başardığını görüyoruz. Güncelleme için gerekli hazırlıklara başladığı söylenen Xiaomi’nin diğer cihazlarının da bu sene içerisinde Android 10 yazılımına kavuşması bekleniyor. 

Android 10'la gelecek bilinmeyen yenilikler

Android 10'la birlikte kullanıcılara gelecek yeniliklerin arasında en önemli detay olarak karşımıza gelişmiş güvenlik önlemleri çıkıyor. Birçok uygulamanın cihazlarda konumlara erişim sağlamak için izin istediğini biliyorsunuz. Hatta bazı uygulamalar kullanıcıları bu izinleri vermeye mecbur da bırakıyor. Android 10 ile birlikte artık bu durum tarihe karışıyor. Konum izni olmadan çalışmayan uygulamaların konumlarına ne zaman erişeceğini artık kullanıcılar belirleyecek. Gelişmiş konum seçenekleriyle kullanıcılara "Sadece uygulamayı kullanırken izin ver" seçeneğini sunuyor.

Diğer en önemli özelliklerden birisi ise hareket navigasyonu. Bildiğiniz üzere akıllı telefonlar bir süredir kullanıcının hareketlerini algılayabiliyordu. Ancak bu servisin geçmişte büyük bir başarıya sahip olduğunu da söyleyemeyiz. Android 10 ile birlikte cihazların algılama seviyesi maksimuma çıkıyor. Buda demek oluyor ki Anroid cihazların bu konudaki başarısı artık Apple'la eş değer olacak.

Android 10 resmi olarak dağıtılmaya başladı

Bunun yanı sıra artık Android 10 ile birlikte kullanıcılar iOS'da olduğu gibi Wi-Fi paylaşım özelliğine kavuşuyor. Bulunduğunuz yerde Wi-Fi şifresini istemeden artık karşınızdaki kullanıcıyla paylaşabileceksiniz. Bu özelliği iOS siteminden ayıran en önemli detay ise Wi-Fi paylaşımının barkod sistemi ile paylaşılacak olması.

Android 10 ile birlikte kullanıcıların en rahat kullanabileceği özelliklerden birisi de eSIM desteği olarak karşımıza çıkıyor. Gelecekte Sim kartların yerini almasını beklenen bu teknoloji eski sürümlerde gerektiği gibi bir performans elde edememişti. Ancak Android 10 bu konuda büyük iyileştirmeler içeriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar farklı operatörler arasında hiçbir sorun yaşamadan hızlıca geçiş yapabilecek.

Ve son olarak karşımıza çıkan en verimli özellik ise Android 10 ile akıllı telefonların kavuşacağı "Ses dengeleme" özelliği. Bu özellik cihazının sağ ya da sol tarafında bulunan ses açıp, kısma butonlarını yakından ilgilendiriyor. Akıllı telefonlarda kullanıcıların en çok karşılaştığı sorunlardan biri kulaklıkla müzik dinlerken oluşan ses dengesizlikleri. Bu özellik sayesinde kullanıcılar artık kulaklıklarından eşit miktarda ses gelmesini manuel olarak ayarlayabilecekler.

 


iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor
Xiaomi rekorlara doymuor! Redmi Note serisi satışları 100 milyonu geçtiXiaomi rekorlara doymuor! Redmi Note serisi satışları 100 milyonu geçti

PAYLAŞ