Xiaomi amiral gemisi tablet üretecek - Haberler - indir.com

Xiaomi amiral gemisi tablet üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-13 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, göründüğü üzere uzun bir aradan sonra tekrar tablet üretimine geri dönüyor. Yeni bir sızıntıya göre Çin merkezli teknoloji şirketinin üç yeni yüksek kaliteli tablet üzerinde çalıştığı dile getiriliyor. Xiaomi en son 2018 yılında son tabletini kullanıcıların beğenisine sunmuştu. 2018 yılında tanıtımı gerçekleşen Mi Pad 4, orta sınıf özelliklere sahip olan Snapdragon 660 işlemciye ve uygun fiyat etiketine sahipti. Konuyla ilgili olarak yeni yapılan sızıntılara göre ise Xiaomi üç yıl sonra yeniden tablet üretimine başlıyor. 

Twitter platformunda ortaya çıkan bu sızıntılara göre Xiaomi üç farklı tablet modeli üzerinde çalışmalara başladı. Bu modellerin kod adları sırasıyla şu şekilde belirtildi; Enuma, Elish ve Nabu. Model numaraları ise K81, K81A ve K82 olarak dikkat çekiyor. Bu tabletlerin Mi Pad 5 serisinde olup olmadığı henüz belli olmasa da bu üç tabletin uzun bir zamandır adından söz ettiren Mi Pad 5 serisine ait olan modeller olduğu tahmin ediliyor. K81, K81A ve K82 model numaralı Xiaomi tabletleri hangi özelliklere sahip olacak

Xiaomi Mi Mix Fold tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Mix Fold tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

Tabletlerin öğrenilen özellikleri

Üç Xiaomi tableti de söylenenlere bakılırsa ana kamera, ultra geniş açılı kamera, makro kamera ve derinlik kamerasına sahip olarak dörtlü bir arka kamera sistemiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bunun yanı sıra modellerin kablosuz şarj, dört hoparlör, NFC ve 120 Hz IPS LCD ekran sunması bekleniyor. Aynı zamanda ise tabletlerin 2.560 x 800 çözünürlük değeri sunacağı düşünülüyor. Fakat burada bir yazım hatası olduğu ve tabletlerin 2.560 x 800 değil, muhtemelen 2.5600 x 1.800 çözünürlük değeri sunma ihtimali olduğu düşünülüyor. K81 için 48 MP'lik ana kamera, K81A ve K82 için ise 12 MP'lik ana kamera beklentisi var.

Bu tabletlere Snapdragon 800 işlemcisi eşlik edebilir

K81 ve K81A modelleri, serinin en güçlü modelleri olacak gibi gözüküyor. Zira konuyla ilgili olarak yapılan iddialara göre bu modelleri Snapdragon 870 işlemcisi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. K82 modeli ise Snapdragon 860 işlemci ile kullanıcıların karşısına çıkabilir. Sızıntının şu an için iddia aşamasında olduğunu da belirtmek gerekir. 

 




Xiaomi logosu değişti!Xiaomi logosu değişti!
Xiaomi'den Mi Box S'e yeni alternatif geliyorXiaomi'den Mi Box S'e yeni alternatif geliyor
Xiaomi akıllı yastık çalışmalarına başladıXiaomi akıllı yastık çalışmalarına başladı

PAYLAŞ