Xiaomi, akıllı telefon sektöründe dünya lideri oldu! - Haberler - indir.com

Xiaomi, akıllı telefon sektöründe dünya lideri oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 00:44:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, 5G destekli akıllı cep telefon satışları ile tüm rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyüğü olmayı başardı. 

Xiaomi, son yıllar içerisinde özellikle de orta segment kategorisinde yer alan akıllı cep telefonları ile büyük bir gelişme sağladı. Macerasına MIUI yazılımı geliştirmekle başlayan şirketin en başarılı adımı kendi markasına ait olan telefonları üretmesi oldu. Elbette ki bu adım da başarısını katlayarak devam etti. Bir kaynaktan elde edilen Haziran ayı raporlarına göre Çin merkezli şirketin, dünyanın en büyük telefon üretici konumuna yerleştiği açıklandı. Bir kilometre taşını daha geride bırakmış olan Xiaomi'nin 5G desteğine sahip olan akıllı cep telefon pazarında toplam payı ortaya çıktı. Buna göre ise şirketin lider koltuğuna yerleştiğini belirtirken Güney Koreli rakibi Samsung’un ise ikinci sırada yer aldığı dile getirildi.

Xiaomi 12, kamera konusunda bir ilke imza atacakXiaomi 12, kamera konusunda bir ilke imza atacak

Xiaomi, 5G’li akıllı telefon satışlarında ilk sırada

Resmi Xiaomi India hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şirketin Dünyanın bir numaralı 5G Android akıllı cep telefon markası olduğu aktarıldı. Kaynak olarak Strategy Analytics’i gösteren Xiaomi, bu yılın ikinci çeyreğinde 25,7 pazar payına sahip olduğu açıklandı. Analizlerden elde edilen bilgilere göre şirket, bu çeyrek dönemde Mi ve Redmi markaları aracılığı ile 24 milyon 5G özellikli akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Strategy Analytics’in araştırmasına göre, Xiaomi uygun fiyat etiketine sahip olan 5G telefonları ile beraber pazar liderliğini ele geçirdi. Aynı zamanda diğer markalar ile beraber rekabette büyük bir kolaylık sağlandı. Xiaomi'yi 18,5 pazar payı ile ikinci sırada Vivo takip ederken; Oppo yüzde 17,9 ile üçüncü, Samsung yüzde 16,7 ile dördüncü oldu. Realme ise yüzde 5,9 ile beşinci sıraya adını yazdıran isim oldu.

"Mi" markası rafa kalkıyor

2022 yılında Xiaomi Mi 12'nin tanıtımını yapacak olan firma, bu sayede orada da belli başlı değişiklikler görmek mümkün olacak. Elde edilen bilgiler, şirketin cihazı direk olarak Xiaomi 12 adı ile kullanıcıların beğenisine sunacağı yönündedir. Aynı zamanda isim değişikliği yalnızca akıllı telefon kategorisinde olmayacak. Şirket neredeyse tüm teknolojik ürünlerinde kullandığı Mi adını artık tamamen kaldıracak. Konuyla ilgili elde edilenler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti.Xiaomi, yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kat etti.
Xiaomi Mi TV 5X serisinin özellikleri belli olduXiaomi Mi TV 5X serisinin özellikleri belli oldu
Xiaomi 11t ve 11t Pro için yeni bilgiler yoldaXiaomi 11t ve 11t Pro için yeni bilgiler yolda

PAYLAŞ