Xiaomi ABD hükümetine dava açtığı iddiaları karşısında resmi açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Xiaomi ABD hükümetine dava açtığı iddiaları karşısında resmi açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda Çin ordusuyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle ABD hükümeti tarafından kara listeye alınan Xiaomi’den resmi açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde Trump yönetimi ani bir kararla 11 şirketi kara listeye almıştı. Geçtiğimiz sene benzer bir nedenle kara listeye alınan Huawei ardından büyük yaptırımlarla karşılaşmıştı. Hatta bu baskılar şirketi alt markası Honor’u satmak zorunda bırakmıştı. Huawei ile aynı kaderi paylaşmak istemeyen Xiaomi’nin ise Washington bölge savcılığında bir mahkeme dilekçesi doldurduğu iddia edilmişti. Ayrıca ABD yönetimi kara liste kararını alırken firmanın Çin ordusu ile ilişkili olduğuna dair herhangi bir kanıt sunmamıştı. Şirketin ABD Savunma ve Hazine Bakanlığı'ndan, özellikle de Janet Yellen'dan davacı olurken, kara liste kararını "kanun dışı ve anayasaya aykırı" olarak nitelendirdiği belirtildi.

Xiaomi, kayar ekran patentiyle gündemdeXiaomi, kayar ekran patentiyle gündemde

Xiaomi Mi 10 Lite Türkiye'de satışa sunuluyor

Xiaomi'nin kara listeye alınması sonrası gelen ilk haberler Trump'ın başkanlığı devretmesi sonrasında ambargonun kalkacağı yönünde olsa da Xiaomi bu iddialar sonrası resmi açıklama yaparak tüm iddiaları reddetti.

Xiaomi'den resmi açıklama

Xiaomi, konu hakkında yayımladığı resmi açıklama metninde 'Şirket, 29 Ocak 2021 tarihinde ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı aleyhine dava açmış bulunmaktadır. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından NDAA kapsamında Şirketin bir "Komünist Çin Askeri Şirketi" olarak listeye dahil edilmesi kararının gerçekle örtüşmediğine ve şirketi hukuki süreçlerden yoksun bıraktığına inanmaktadır. Şirket açılan davada, dünya genelindeki kullanıcıların, iş ortaklarının, çalışanların ve şirket hissedarlarının menfaatlerini korumak amacıyla mahkemeden kararın hukuka aykırı olduğunun kabul edilmesini ve bu nedenle kararın iptal edilmesini talep etti. Şirket, uygun olduğu takdirde ek açıklamalar aracılığıyla şirket hissedarlarını ve potansiyel yatırımcıları, davayla ilgili diğer önemli gelişmelerden haberdar edecektir.' ifadelerini kullandı.

 


Uzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurduUzak mesafeli şarj cihazı Xiaomi Mi Air Charge'ı duyurdu
Xiaomi Mi 11 Pro afişi ortaya çıktıXiaomi Mi 11 Pro afişi ortaya çıktı

PAYLAŞ