Xiaomi 5G planı kapsamında 4G cihazlarını kaldırabilir! - Haberler - indir.com

Xiaomi 5G planı kapsamında 4G cihazlarını kaldırabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-16 11:30:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde Corona virüsü nedeniyle pek çok teknoloji şirketleri faaliyetlerini azaltsa da şirketler gelecekteki teknolojileriyle ilgili planlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz ayda üst düzey amiral gemisi yeni akıllı telefonu Mi 10 ailesini kullanıcılara sunan Xioami geleceğin 5G markası olmayı hedefliyor.

Şubat ayında tanıttığı amiral gemisi Mi 10 serisiyle dikkatleri üzerine çeken Çin merkezli şirket, bu serinin tüm üyelerinde çift modlu 5G bağlantı desteği sunmuştu. Bu teknolojiyi ilerde tüm akıllı telefonlarında sunmayı planladığı öğrenilen şirketin bunun için 4G destekli üretimini sonlandıracağı söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde kısa vadeli planları sızdırılan şirketin Başkan Yardımcısı Lu Weibing’in açıklamalarına göre, 4G modelleri için sona yaklaşılmış durumda. Yakında tüm 4G destekli modellerini üretmeyi planlayan şirket ürettiği orta segment akıllı telefonlar dahil olmak üzere tüm akıllı telefon ve tabletlerde 5G desteği sunmak için kolları sıvadı.

Resmi olarak tanıtılan Vivo NEX 3S 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Vivo NEX 3S 5G özellikleri ve fiyatı

Xiaomi 5G teknolojisi için 4G'ye son verecek!

Şirket Weibing, XioamiVP ve RedmiGM gibi uygun fiyatlara sahip tüm modellerini yakın zamanda küresel çapta satışa çıkaracağını açıklamıştı.  Bu adım Xioami’nin 5G planlarını da netleştirmesini sağladı.

Şirketle ilgili sızdırılan raporlara göre Xiaomi sadece amiral gemisi cihazları için değiş giriş seviyesi de dahil olmak üzere tüm segmentteki cihazları için 5G teknolojisini standart bir hizmet olarak sunmayı planlıyor. Bu süreçte 4G desteğine sahip akıllı telefonlarını piyasadan kaldıracağı öğrenilen şirketin bu hamleyle rekabeti arttırmayı hedeflediği düşünülüyor.

5G teknolojisi Türkiye'ye bu yıl gelebilir

5G teknolojisiyle ilgili açıklama yapan uzmanlarda bu teknolojinin yaygınlaşmasının büyük bir önemi olduğunu belirtmişti. 5G teknolojilerinde oluşan bu rekabet ortamıyla birlikte diğer akıllı telefon üreticilerinin de 4G desteğine sahip olan akıllı telefon modellerini piyasadan çekmesi bekleniyor. Kısa süre içerisinde gerçekleşmesi beklenen bu gelişmeler akıllı telefon fiyatlarına da maliyet artışı olarak yansıyacağından, piyasada satılan akıllı telefonların fiyatını da arttıracak. Ancak uzman analistlere göre bu artış 5G teknolojisinin sadece ilk yayılmaya başladığı etaplarda olacak. Zamanla oluşan arz-talep ilişkisinin zamanla fiyatları normale döndüreceği düşünülüyor. Analistler bir sene içinde 5G teknlojisi alanındaki rekabetin iyice artmasını bekliyor.


5G 2020’nin dönüm noktası olacak5G 2020’nin dönüm noktası olacak
Resmi olarak tanıtılan Nubia Red Magic 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Nubia Red Magic 5G özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ