Xiaomi 5G modelleri kendisinden söz ettirecek - Haberler - indir.com

Xiaomi 5G modelleri kendisinden söz ettirecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 17:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerin en popüler akıllı telefon  markaları arasında olan Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, yeni 5G akıllı telefon modelleriyle 2020 senesine damgasını vurmak için hazırlıklara başladı. Şirketin önemli isimlerinden Lei Jun, geçtiğimiz gün Çin’de gerçekleştirilen Dünya İnternet Konferansı’nda Xiaomi’nin stratejisi hakkında konuştu. Peki şirketin en büyük rakibi olan Huawei’ye karşı izlyeceği politika ne? 

Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan sıkıntılardan dolayı kısıtlamalar altında kalan Huawei için zor günler Xiaomi için bir fırsatga dönüşmüş ve şirket Huawei’nin yarattığı ürün boşluğunu kendi ürünleriyle kapatmayı başarmıştı. Ürün yelpazesinde son dönemlerde Huawei’yi geride bırakmayı başaran Xiaomi’nin oldukça başarılı ve talep gören markalar arasında olduğunu söylemek yanlış olmaz. Öyle ki şirket son dönemlerde ürettiği akıllı telefonları piyasaya çıkardığı anda yüksek satış rakamları elde ederek ürün yetiştirmek de dahi zorlanıyor.  

Xiaomi MIUI 11 Güncellemesi GeliyorXiaomi MIUI 11 Güncellemesi Geliyor

Ancak bildiğiniz gibi Huawei’nin hala liderliği koruduğu en önemli alanlardan biri de yeni nesil internetin öncüsü olan 5G teknolojisi. Bu alanda piyasaya rakipsiz bir şekilde giren ve çalışmalarına hala alanın tek şirketi olarak devam eden Huawei dünyanın birçok ülkesine kendi baz istasyonlarını da kurmuş durumda. Ancak bu alanda Huawei’yi yalnız bırakmak isteyen Xiaomi, elini hızlı tutarak bu piyasaya da girmeye hazırlanıyor. 

Xiaomi 5G modellerinde çığır açacak! 

Xiaomi’nin 5G altyapısına sahip olan ilk akıllı telefonu Mi 9 Pro’nun şirketin pazarı tartma ürünü olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yeni akıllı telefon hakkında açıklamalar yapan Lei Jun, Mi 9 Pro modelinin beklentilerin çok üzerinde satışlar elde ettiğinin altını çizerek Mi 9 Pro’nun beklenen satış rakımını çoktan aşmış olduğunu ve şirketin yeni ürün taleplerine yoğunluktan dolayı yanıt veremediğini açıkladı. 

Her açıdan iddialı bir tanıtım yapan Xiaomi Mi 9 Pro 5G özellikleri ve fiyatı

Şirketin elde ettiği başarıdan dolayı heyecanlı olan Lei Jun, 2020 senesinin öneminden bahsetti. 2020 senesinde üst segmentten giriş segmentine kadar yine her kullanıcıya hitap edecek ürünleri piyasaya sürecek olan şirket bu sınıflandırma içerisinde 5G cihazları da dahil etmeyi planlıyor. 

Sektördeki artık 4G telefonların satmayacağı endişesinin hakim olduğuna dikkat çeken Lei Jun, bu konuda bir adım atılmasının zorunlu olduğunu ve korkak bir şekilde ticaret yapılmayacağını belirtti. Önümüzdeki sene 4G telefonlarının başarısız olma ihtimalinin şirketi 5G stratejisinde yeniden düşünmeye teşvik ettiğini dile getiren Lei Jun, şirketin bu alanda gelece sene içerisinde 10’dan fazla 5G teknolojisine sahip akıllı telefon üretmeyi planladığını açıkladı. Bunun yanı sıra pazar hakimiyetinden de bahseden Lei Jun, Çin’de 11.8 pazar payına sahip olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz sene Çin’de pazarın yüzde 13.9’una sahip olan Xiaomi kendi ülkesinde düşüş yaşamış olsa da Avrupa pazarında hızla yükseliyor. Geçtiğimiz sene Avrupa pazarının yüzde 6.5’lik dilimine sahip olan çin merkezli şirket bu sene yüzde 3.1’lik bir büyümeyle Avrupa pazarının yüzde 9.6’lık dilimini elinde tutuyor. Bu da şirketin Çin’de pay kaybetmesini karşılayan bir durum olmakla birlikte Xiaomi’nin hızla dünyanın önemli markaları arasında yükseldiğini gösteriyor. 


Türkiye’de satılacak yepyeni Xiaomi Redmi telefonlar ve fiyatları!Türkiye’de satılacak yepyeni Xiaomi Redmi telefonlar ve fiyatları!
Xiaomi Redmi Note 8 Pro paylaşımıyla pil ömrü iddiasını gösterdiXiaomi Redmi Note 8 Pro paylaşımıyla pil ömrü iddiasını gösterdi

PAYLAŞ