Xiaomi 2020'nin sonunda 4G akıllı telefon üretimine son verecek - Haberler - indir.com

Xiaomi 2020'nin sonunda 4G akıllı telefon üretimine son verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi radikal bir karar ile gündem de adından söz ettiriyor. Şirket 2020 yılının sonundan itibaren 4G teknolojisinin desteklendiği telefonların üretimine son vermeye hazırlanıyor. Xiaomi ve alt markası olarak üretim yapan Redmi, son zamanlar içerisinde bir dizi yeni ürün ile piyasaya giriyor ve bu yeni telefonların çoğu da 5G özelliğine sahiptir. Şirket CEO'su Lei Jun tarafından yapılan son açıklamaları ise 2020 yılının sonuna kadar 4G telefon üretimini tamamen bırakacak yönündedir. 

5G'den sonra 6G araştırmalarına başladı

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Xiaomi'nin kurucu ortağı ve CEO'su Lei Jun'dan konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar geldi. Jun, yazın zaman içerisinde Xinhua tarafından yapılan röportajda, şirketin gelecek planlarını dile getirdi. Xiaomi'nin kurucusuna göre 5G, 4K / 8K video konferans, bulut oyunları (oyun akışı) ve otomatik pilot gibi uygulamalar sektörde devrim yaratmaya başladı ve bu nedenle Xiaomi artık yüksek bant genişliği ve düşük gecikme süresi isteyen bu teknolojiler için 5G telefonlarını piyasaya sürmeye odaklanmış durumda.

Xiaomi Türkiye’den resmi MIUI 12 paylaşımıXiaomi Türkiye’den resmi MIUI 12 paylaşımı

Verilen röportajda, Xiaomi şirketinin bu yıl sonuna kadar 4G telefonları kullanıcıların beğenisine sunmaya devam edeceği ve aynı zamanda gelecek yıldan itibaren de 5G cihazlara odaklanacağına dikkat çekilirken, şirketin ayrıca mobil ve AloT teknolojisine daha fazla odaklanacağını da ifade edildi. Xiaomi'nin aynı zamanda 6G ve uydu internet teknolojisi üzerinde araştırmalarını sürdüğünü de belirtiyor. Önümüzde ki yıl başta Çin olmak üzere birkaç büyük cep telefonu pazarının 5G teknolojisine hazır olması da, şirketin bu kararı alınmasının başlıca nedenlerinden biri olarak değerlendiriliyor. 

 


Xiaomi Mi 10'nun yeni versiyonu Türkiye’de satışa çıktıXiaomi Mi 10'nun yeni versiyonu Türkiye’de satışa çıktı
Xiaomi Apollo kamera performansıyla 2020'nin en iyi telefonu olabilirXiaomi Apollo kamera performansıyla 2020'nin en iyi telefonu olabilir
Xiaomi döner kameralı katlanabilir ekranlı telefon patenti aldıXiaomi döner kameralı katlanabilir ekranlı telefon patenti aldı

PAYLAŞ