Xiaomi 2020 ilk çeyrek geliriyle beklentileri aştı - Haberler - indir.com

Xiaomi 2020 ilk çeyrek geliriyle beklentileri aştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 21:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanların en popüler teknoloji üretici firmalarından olan Xiaomi, 2020 yılı ilk çeyrek mali raporunu açıkladı. Xiaomi tarafından yapılan açıklamalar, şirket gelirlerinin 7 milyar dolar bandında olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca koronavirüs pandemisi, Xiaomi'nin akıllı telefon satışlarını etkilemiş gibi görünmüyor.

Bilindiği üzere dünya, 2020 yılı itibari ile olağanüstü bir sürecin içerisinde girmiş durumda. Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, hem insan hayatını hem de sektörel dünyayı olumsuz yönde etkiledi.

Huawei'nin dönüşümlü CEO'su Guo Ping Huawei'nin dönüşümlü CEO'su Guo Ping "ABD hükumetinin bu kararı sadece Huawei’yi etkilemez"

Koronavirüs, akıllı telefon sektörünü de oldukça etkiledi ve bir çok şirket beklentilerin çok altında bir satış oranı yakaladı. Ancak yaşanan tüm bu süreç, Xiaomi'nin akıllı telefon satışlarını hiç de etkilemiş gibi görünmüyor. Bu düşüncenin altında yatan sebep ise açıklanan ilk çeyrek raporları oldu. Açıklanan rapora göre ilk çeyrek geliri beklentilerin çok üzerinde olduğuna yönelikti.

Pandemi süreci, Xiaomi'nin akıllı telefon satışlarını etkilememiş

Xiaomi, koronavirüs salgını sürecinde azalan talebe rağmen akıllı telefon satışlarında herhangi bir düşüş yaşanmadığını belirtti. Üretim konusunda da herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten yetkililer, taleplere hızla yanıt verildiğini ve Çin anakarasındaki üretimin neredeyse bütünüyle devam ettiğini belirtti. 

Xiaomi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin akıllı telefon gelirleri 2020 yılının ilk çeyreğinde 7 milyar dolar sınırını aşmış durumda. Geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki satış miktarı ise 6.15 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Analistler, Xiaomi'nin 2020'nin ilk çeyreğindeki telefon satış hacminin 6.75 milyar dolar olacağını ön görmüşlerdi.

Şirketin gelirlerinin artmasındaki en önemli etken, şirketin fiyat/performans noktasında beklentileri karşılamayı başaran 5G destekli akıllı telefonları oldu. Çünkü Xiaomi'nin 5G bağlantı destekli akıllı telefonlarının uygun fiyatlı oluşu hem Çin'deki hem de diğer ülkelerdeki tüketicilerin ilk tercihi olmasını sağladı. Hal böyle olunca da Xiaomi, küçük büyük bütün rakiplerinin birkaç adım önüne geçmeyi başardı.

Ayrıca bir başka Çinli şirket olan Huawei'nin Google servislerinden yoksun oluşu da Xiaomi'nin elini güçlendiriyor. Şirket, Google uygulamaları sayesinde orta ve giriş segmentte uluslararası pazarda genel olarak Samsung ile rekabet etmek zorunda kalıyor ve fiyat noktasında Samsung'un önüne geçiyor.



PAYLAŞ