Xiaomi 200W şarj beklenenden geç gelecek - Haberler - indir.com

Xiaomi 200W şarj beklenenden geç gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-23 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi geçtiğimiz aylarda yaptığı tanıtım ile şarj konusunda çok üst seviyelere çıkabildiğini göstermişti. Ancak yaşanan son gelişmeye göre mevcut teknolojiler bu yıl kullanılamayacak.

Kablolu ve kablosuz hızlı şarj sistemlerinde elde ettiği gelişmeler sayesinde kısa sürede bataryaların şarj olmasını sağlayan Xiaomi elde ettiği bu başarısıyla tüm dünyanın gündeminde yer almayı başarmıştı. Ancak kullanıcılar bu yıl mevcut sistemlerin kullanılmasını beklese de beklentilerin gerçekleşmeyeceği görüldü. 

Xiaomi Mi Mix 4 yoldaXiaomi Mi Mix 4 yolda

2021’de piyasada olması bekleniyordu

Yapılan tanıtımların ardından yeni teknolojilerin özellikle 2021 yılında piyasaya sunulacak amiral gemilerinde yer alması bekleniyordu. Ancak özellikle güvenlik anlamında daha fazla çalışma gerektiren mevcut teknolojilerin bu nedenle şirket tarafından hemen sunulmak istenmediği öğrenildi. Bu açıdan yapılacak bir dizi test ve yeni çalışmalar ile birlikte yeni teknolojilerin 2022 yılında sunulması planlanıyor.

Xiaomi 2022’de ilk modellerini sunabilir!

Mevcut tarih net şu an için net değil. Ancak 2022 yılının Haziran ayında piyasaya sunulacak Mi 12 Ultra modelinde ilk olarak mevcut teknolojilere yer verilmesi bekleniyor. Şirket tarafından yeni bir karar alınmazsa, yeni kablolu ve kablosuz şarj teknolojileri için şu anda yol haritası belirtildiği gibi.

Hızlı şarj sistemlerinin kullanılması özellikle batarya kullanımlarının ömürlerini kısaltıyor ve batarya sağlığını da ciddi oranda etkileyebiliyor. Özellikle ilk 800 şarj sonrasında pil kapasitesinde yüzde 20 oranında düşüş yaşanması, mevcut teknoloji için oldukça yüksek bir değer olarak kabul edilmiş ve bu nedenle de piyasada geniş bir yer bulmuştu. Şirkete yakın kaynaklardan gelen son bilgilere göre ise Xiaomi mevcut teknolojinin sorunsuz bir şekilde kullanılabilir hale geldikten sonra piyasaya sunulmasını hedefliyor. Bu bakımdan oldukça yeni bir teknoloji olarak dikkat çeken hızlı şarj teknolojisi, hazır hale geldikten sonra şirket tarafından sunulacak ve şarj konusunda yepyeni bir deneyim getirecek.

Xiaomi hızlı şarj teknolojisi neler sunuyor?

Şirket tarafından yapılan tanıtımda, şarj teknolojisinin kablolu ve kablosuz olarak iki farklı şekilde hazırlandığı belirtilmişti. Kablosuz seçenekte 200 watt, kablosuz şarj sisteminde ise 120 watt olarak güç sağlayan şirket 4000 mAh kapasitede bir pili kablolu hızlı şarj teknolojisi ile 8 dakika içerisinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştırabiliyor. Aynı kapasiteye sahip pil, kablosuz şarj teknolojisinde ise 15 dakikada yüzde 100’lük bir doluluk oranına ulaşabiliyor. Bu bakımdan piyasadaki mevcut şarj süreleri göz önünde bulundurulduğunda şirketin hedeflediği süreler oldukça üst düzey seviyede.  Bu bakımdan yeni amiral gemileri, sektörde dengeleri değiştirebilir. 



PAYLAŞ