Xiaomi 192MP kameraya sahip Mi 12 Ultra modelini duyurdu - Haberler - indir.com

Xiaomi 192MP kameraya sahip Mi 12 Ultra modelini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, sonraki amiral gemisi modeli olan Mi 12 ile tekrar gündem de yer alacak gibi gözüküyor. 

Xiaomi, Mi serisinin “Ultra” modeli, serinin en üst modeli olarak adından söz ettiriyor. Xiaomi Mi 10 Ultra'dan bu yana şirket, "Ultra" modeli için en iyi teknolojileri bu modeller için saklıyor. Bu yılın Mart ayı içerisinde Xiaomi, ilk üst düzey amiral gemisi Xiaomi 11 Ultra'yı resmi olarak kullanıcıların karşısına çıkardı. Bu cihaz yalnızda güçlü bir performansa sahip olmakla yetinmiyor, aynı zamanda kamera konusunda da güçlü özellikler sunuyor. 

Xiaomi Mi Mix 4 için yeni detaylar belli olduXiaomi Mi Mix 4 için yeni detaylar belli oldu

Xiaomi Mi 11 Ultra, arka kısmında ekran yer aldığı sıradışı bir tasarıma sahiptir. Bu amaçla sonraki modelin benzeri olan Xiaomi Mi 12 Ultra'nın hangi özellikler sunacağı herkes tarafından merak edilen bir konudur. Mi 12 Ultra'nın Snapdragon 895 SoC ile kullanıcıların karşısına çıkacağına dair raporlara ek olarak, kamera ile ilgili olarak yeni bilgiler vardır. Xiaomi, Mi 11 Ultra'nın başarısı ile kendisini üst düzeyde konumlandırarak pazarda "bende buradayım" der gibi bulmuştu. Bunun anlamı, şirketin artık 5000 yuan'dan (775$) daha yüksek fiyatlı olan amiral gemilerini güvenle piyasaya sürebilmesi anlamı da taşıyordu. Aynı zamanda Mi 11 Ultra, Xiaomi'nin görüntüleme sistemi ile Android akıllı cep telefonların ön kısmında yer almıştı. Bu akıllı cep telefonla Xiaomi, artın en azından Çin merkezli üreticiler arasında Android kamera kısmında önemli bir oyuncu oldu. 

Şu ana kadarki ortaya çıkan raporlara göre, Xiaomi Mi 12 serisi yine kamera kısmında büyük yenilikler ile geliyor. Popüler Weibo sızıntısından elde edilen raporlara göre, Digital Chat Station, 1 inçlik taban kullanan 192MP ana kamera kullanacak iddiaları ile gündemde yerini aldı. 1 inçlik ultra dış taban, şu anda sektörde yer alan en büyük taban olma özelliğine sahiptir. DCS, herhangi bir üreticinin adından söz edilmese de Çin medyası MyDrivers'a göre bu sızıntı Xiaomi Mi 12 serisinden bahsediyor.

Aynı zamanda sensör, 12MP çekim efektlerine eşdeğer bir sonuç elde etmek adına 16 piksel bir arada teknolojiyi destekleyecek. Bu kameranın hem gündüz hem de gece en iyi fotoğraf çekme efektlerine sahip olmasında yardımcı olacak. Bununla beraber bu ultra geniş alt sensöz, gövdenin iç alanı için fazla olabilir. Böylelikle bu teknoloji yalnızca Xiaomi Mi 12 Ultra'da görmek büyük olasılık gibi görünüyor.

Kamera yeniliklerinin yanı sıra Xiaomi Mi 12 serisinin ekran altı kamera teknolojisi kullanacağına dair çeşitli bilgiler de gelmişti. Şirket, en son nesin ekran altı kamera teknolojisini, kamera alanındaki ekran gövdesinin artık çok daha iyi olduğu şekilde tasarlandı. Xiaomi'nin Mi 12 serisinin şarj kapasitesini de artıracağını da belirtmek gerekir. En az 120W kablolu olan hızlı şarjın yanı sıra aynı zamanda 100W'a kadar kablosuz şarj kapasitesi de görmek mümkün olacak.


Xiaomi Samsung'a resmen meydan okuduXiaomi Samsung'a resmen meydan okudu
Xiaomi Mi Mix 4 yoldaXiaomi Mi Mix 4 yolda
Xiaomi 200W şarj beklenenden geç gelecekXiaomi 200W şarj beklenenden geç gelecek

PAYLAŞ