Xiaomi 120W hızlı şarj için çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Xiaomi 120W hızlı şarj için çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-10 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sektörün başarılı isimlerinden Xiaomi, akıllı cep telefon dünyasında dikkat çeken bir haberle gündeme geldi. Şöyle ki firmadan 120W hızlı şarj cihazı gelebilir. Bildiğiniz üzere son zamanlarda gelen akıllı cihazların hızlı şarjları oldukça dikkat çekici. Xiaomi'de hızlı şarj konusunda çalışmalarına hızla devam ettiğini gösterdi. Üretici şirket Xiaomi yakın zaman içerisinde 120W gücünde hızlı şarj cihazı sunabilir. Şirket, hızlı şarj konusunda oldukça iddialı gelişmeler yapıyor. Hatırlamak gerekirse şirket uzun zamandır 100W Super Charge Turbo hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışmalar yapıyordu. Bu teknoloji en son 2020'nin ilk aylarında kullanıma çıkacak haberleriyle gündemde yerini almıştı.  

2020 yılında gelecek olan ilk amiral gemisinde bulunacak denilen bu teknoloji, gerçekten de oldukça merak edilen bir özellik olarak duruyordu. Ancak bu durum mümkün olmadı. Bir açıklama yapıldı ve teknoloji ile ilgili bazı teknik sorunlar yaşandığı aktarıldı. Bu teknolojinin şu an için pil kapasitesini hatırı sayılır oranda düşürdüğü söylenmiş, fakat çok daha ilerleyen dönemlerde bir şarj cihazı ile seri üretime geçilecek denilmişti. 

Xiaomi, Mijia alt markasının yeni ismini açıkladıXiaomi, Mijia alt markasının yeni ismini açıkladı

Söz konusu bu teknoloji, 4.000 mAh kapasitesindeki bir pili sadece 17 dakika içerisinde tamamen dolu hale getirebiliyor. İşte tam olarak bu açıdan de oldukça merak ediliyor. Fakat Xiaomi karşımıza bir 100W hızlı şarj cihazı ile hiç bir zaman çıkmayabilir. Çünkü şu an internette tam 120W Xiaomi imzalı hızlı şarj hakkında çeşitli bilgiler dolanıyor. Henüz doğru olup olmadığı net olmayan bu ürün, gücü gereği biraz büyük fakat sunduğu kapasite inanılmaz görünüyor. 

Xiaomi, 120W konusunda çalışan tek isim değil

120W hızlı şarj kulağa son dereye hoş gelen bir teknoloji olarak değerlendiriliyor. Halihazırda zaten hızlı şarj teknolojisi bulunuyor ve fakat bu kadar büyük güce sahip bir cihaz henüz yok. Bu nedenle teknoloji şirketleri hızlı şarj konusunda çalışmalar yürütüyor. Hatta öyle ki bu konuda çalışma yapan tek isim Xiaomi değil. Daha önce de gündemde yer aldığına göre Vivo'da 120W'lık bir hızlı şarj sistemi üzerinde çalışıyor. Hatta konuyla ilgili iddialara göre bu sistem 2020 bitmeden kullanıma çıkacağı yönünde bilgilerde veriyor. Güvenli altyapı sağlandıktan sonra çok faydalı olan bu sistemler, yine de mevcut lityum-iyon pillerin ömürlerine ciddi olumsuz etkide bulunuyor. Firmaların hızlı şarj kapasitesini artırmadan önce bunu çözmesi gerekiyor. 


Xiaomi 120X zoom özelliğine sahip olan bir akıllı telefonu piyasa sürebilirXiaomi 120X zoom özelliğine sahip olan bir akıllı telefonu piyasa sürebilir
Xiaomi Automation'a 20 milyon dolarlık yatırımXiaomi Automation'a 20 milyon dolarlık yatırım
Xiaomi Mi Band 5'i ilk kez gösterdi, hayal kırıklığı yaşattıXiaomi Mi Band 5'i ilk kez gösterdi, hayal kırıklığı yaşattı

PAYLAŞ