Xiaomi 12, kamera konusunda bir ilke imza atacak - Haberler - indir.com

Xiaomi 12, kamera konusunda bir ilke imza atacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz günler içerisinde Mi markasına son vereceğini dile getiren Xiaomi, kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlandığı akıllı cep telefonu ile adeta bir ilke imza atıyor. 

Son günler içerisinde Mi markasına son vereceğini açıklayarak teknoloji gündeminde büyük bir ses getiren Xiaomi, gelecek ayar içerisinde akıllı telefon sektörüne damga vurması beklenen bir akıllı cep telefonu kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Şirket, ilk kez Mi adını kullanmadan satışa çıkaracağı Xiaomi 12 modeliyle kamera kısmında adeta bir ilke imza atacak. 

Xiaomi 120X zoom özelliğine sahip olan bir akıllı telefonu piyasa sürebilirXiaomi 120X zoom özelliğine sahip olan bir akıllı telefonu piyasa sürebilir

Xiaomi 12, 200 Megapiksel arka kameraya özelliğine sahip olacak

Şirket geçtiğimiz günler içerisinde tapmış olduğu açıklama ile beraber Mi markasına son vereceğini açıklamasının ardından bu yılın son günlerine doğru piyasada yerini alması planlanan akıllı cep telefonun da Xiaomi 12 olarak adlandırılması bekleniyor. Hatta geçtiğimiz günler içerisinde Weibo'da kodlarıyla beraber ortaya çıkan cihaz, donanım kısmında bir ilke imza atacak. Güçlü donanımsal özelliklerin piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 12, elde edilen bilgilere göre Qualcomm’un Snapdragon 898 işlemci sistemini kullanan ilk akıllı cep telefon olacak. Gelecek aylar içerisinde duyurulması beklenen bu işlemci, Xiaomi 12 gibi amiral gemisi telefonlara güç verecek. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda akıllı telefon dünyasını derinden sarsacak bir ilk olarak adını tarihe yazdıracak olan Xiaomi 12, dünyanın 200 Megapiksel kamerasına sahip ilk akıllı telefonu olma özelliğine sahip olacak. Söz konusu bu akıllı cep telefonda kullanılması beklenen Samsung imzalı sensör, 1 inç büyüklüğünde olacak ve piksel gruplama teknolojisini de kendi bünyesinde barındıracak. Bunun yanı sıra ekran kısmında da kullanıcıları fazlasıyla memnun bırakacak olan bu cihaz, tazeleme hızını 1 Hz ila 120 Hz arası uyarlanabilen LTPO tipi panel teknolojisi üzerine kurulu olacak. Bu teknoloji, belirli sahnelere göre yenileme hızını değiştirecek olan güç tüketimini de en aza indirecek. Şu an için akıllı cep telefonla ilgili olarak ortaya çıkan tüm bilgiler bu kadardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Xiaomi 12’nin Kasım ayında vitrine çıkması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Xiaomi 120W hızlı şarj için çalışmalara başladıXiaomi 120W hızlı şarj için çalışmalara başladı

PAYLAŞ