Xiaomi, 10000 mAh’lık kablosuz powerbank piyasaya sürüyor - Haberler - indir.com

Xiaomi, 10000 mAh’lık kablosuz powerbank piyasaya sürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-11 18:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonu dünyası bildiğiniz üzere çok ciddi boyutta genişlemiş durumdadır. Bu sebeple akıllı cihaz kullanımınızı kusursuz hale getirmek adına çeşitli alternatif ürünler ile karşılaşmaya başladık. Öyle ki, powerbankler bildiğiniz üzere vazgeçilmezlerimiz arasında ilk sırada geliyor olabilir. Bunun esas sebebi akıllı cihazların bir süre sonra şarj problemi yaşatıyor olmasıdır. Kimse anında cep telefonunun şarjının bitmesini istemeyecektir. Bu durum ile karşılaşmamak adına da powerbank kullanımı oldukça yaygındır. Powerbanklerin yayılması ile beraber birçok akıllı cep telefonu üreticisi kendi markasına ait powerbank üretimi yapmaya da odaklandı. Neredeyse akıllı cep telefonu üreticilerinin çoğu powerbank üretimi de gerçekleştirdi.

Çin merkezli olan akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, 9 Şubat itibariyle Mi 9 modelli akıllı cihazın tanıtımını gerçekleştirmişti. Mi 9 modelli akıllı cihazın tanıtımı ile beraber 1000 mAh'lık kablosuz powerbank'in tanıtımını da gerçekleştirilip piyasada yerini almasın sağladı. Söz konusu bu Xiaomi 10000 mAh gücüne sahip olan kablosuz powerbankin yeni bir versiyonu da piyasada yerini aldı. 

Xiaomi Mi 9 Lite için tahminler doğru çıktıXiaomi Mi 9 Lite için tahminler doğru çıktı

Xiaomi'den yeni powerbank

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, 10000 mAh kapasiteye sahip olan yeni bir powerbanki kullanıcılara sunacağının bilgisini verdi. Raflarda yerini alacak olan bu powerbank 10 W kablosuz şarj etme özelliğine sahip olup aynı zamanda 18 W'lık 2 adet cihazı şarj etme özelliğine de sahiptir. Söz konusu bu özellik, daha önce de piyasaya sürülen 10000 W'lık powerbank ile aynı özellik ile karşımıza çıkıyor. Buradaki fark i,se cihazın kutusunda belli oluyor. Şöyle ki, piyasaya sürülecek olan bu yeni powerbank, alüminyum olan kutunun yerine polikarbo  bir kutu ile değiştirilmiş olup kullanıcılara farklı bir görünüm sunuyor. 

Yapılan bu malzeme değişikliği ile beraber söz konusu bu yeni powerbank 75 gram şeklinde daha hafif hale getirildi ve bu sayede kullanıcılara daha hafif bir kullanım sunmayı başardı. Şöyle ki bu cihaz 1.8 mm daha ince olma özelliği ile hafifliğini koruyor. Yakın zamanda piyasada yerini alacak olan bu powerbank siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçimi ile karşımıza çıkıyor. Kullanım açısından ve tasarımı ile de kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan bu powerbank, akıllı cihazların şarjının bitmesinin önüne geçecek. 

Söz konusu Xiaomi markalı powerbankin üstünde bir tane USB-A çıkışı ve bir tane de USB Type-C çıkışı yer alıyor. Cihazın pil seviyesi göstergesi ise 4 adet LED, bunun yanında ise 1 tane de kablosuz şarj durumunu gösteren 1 adet LED yer alıyor. Bu LED ıiıklar ile cihazın şarj durumunu kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Xiaomi tarafından üretilen bu bu powerbankler, Phone XS, Galaxy S9 ve Mi 9 gibi akıllı cep telefonlarında kablosuz şarj desteği ile beraber çalışacak. Söz konusu bu yeni powerbankler şimdilik şirketin Youpin mağazası üzerinden ön siparişe sunuldu, 12 Eylül itibariyle de tamamen satışa sunulacak. Söz konusu bu cihaz ile cihazlarınızı hem kablolu hem de kablosuz şarj edebilirsiniz. 

 


Xiaomi Redmi Note 8 Pro rekorla başladıXiaomi Redmi Note 8 Pro rekorla başladı
Xiaomi’den heyecan verici kablosuz şarj açıklamasıXiaomi’den heyecan verici kablosuz şarj açıklaması
Türkiye’de satışa çıkan Xiaomi Mi 9T Pro fiyatı ve özellikleriTürkiye’de satışa çıkan Xiaomi Mi 9T Pro fiyatı ve özellikleri

PAYLAŞ